Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Για πρώτη φορά το ICE στην Ελλάδα – Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά το ICE στην Ελλάδα – Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα

Του Πέτρου Καρσιώτη Βιετναμέζοι, Τσέχοι, Ολλανδοί και Έλληνες  σε… αγαστή  συνεργασία είχαν αναπτύξει μεγάλη «γραμμή παραγωγής» υδροπονικής κάνναβης, υψηλής ποιότητας, πίσω από τους υψηλούς τοίχους πολυτελών κατοικιών (βίλες), που είχαν νοικιάσει στα Βόρεια και Νότια Προάστια της Αττικής! «Βίλες κάνναβης» από τον Διόνυσο μέχρι το Πόρτο Ράφτη Τα «εργαστήρια» τα είχαν εγκαταστήσει στους μεγάλους περίβολους των πολυτελών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βιετναμέζοι, Τσέχοι, Ολλανδοί και Έλληνες  σε… αγαστή  συνεργασία είχαν αναπτύξει μεγάλη «γραμμή παραγωγής» υδροπονικής κάνναβης, υψηλής ποιότητας, πίσω από τους υψηλούς τοίχους πολυτελών κατοικιών (βίλες), που είχαν νοικιάσει στα Βόρεια και Νότια Προάστια της Αττικής!

«Βίλες κάνναβης» από τον Διόνυσο μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Τα «εργαστήρια» τα είχαν εγκαταστήσει στους μεγάλους περίβολους των πολυτελών κατοικιών, σε Διόνυσο, Εκάλη, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο και Νέα Πέραμο.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για μία  από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, η οποία δραστηριοποιείτο  στην  καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής μορφής, που κατάφερε να εξαρθρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται γραμμή παραγωγής του ICE

Για πρώτη φορά εντοπίζεται στην Ελλάδα γραμμή παραγωγής του «ice» όπως λέγεται, το οποίο είναι κρυσταλλική κάνναβη σε κύβους, το οποίο απευθύνεται σε οικονομικά ευκατάστατους πελάτες αφού το ένα γραμμάριο μπορεί να κοστίζει από 70-100 ευρώ.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των τηλεφωνημάτων μέσα στα άγρια μεσάνυχτα

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, ανάμεσά τους Βιετναμέζοι, ένας Τσέχος και ένας Ολλανδός.

Κατασχέθηκαν περίπου 3.000 δενδρύλλια

Εντοπίστηκαν έξι πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, όπου κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Τις βίλες τις είχαν νοικιάσει τα μέλη του κυκλώματος από το 2015 ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο που περιήλθαν σχετικές πληροφορίες στην Δίωξη για την δράση τους και τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση, διαπιστώθηκε πως είχαν την δυνατότητα να παράγουν και να βγάζουν στην αγορά 15 κιλά υδροπονικής κάνναβης και «ice», την ημέρα!

Πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών

Πέρα από τα 2.936 δενδρύλλια κατασχέθηκαν, πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 δολάρια ΗΠΑ, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

Ο Βιετναμέζος «μάγειρας» του κυκλώματος

Άμεσος συνεργός του Έλληνα συλληφθέντα ο οποίος φρόντιζε για την ανεύρεση πελατολογίου,  ήταν ο 48χρονος Βιετναμέζος, ο «μάγειρας» του κυκλώματος, ο οποίος διέθετε τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και εφόδια  και είχε την επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων – φυτωρίων δενδρυλλίων κάνναβης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις