Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τόσκας: «Ξεκινούν πεζές περιπολίες»-ΝΔ: «Τα κάνατε θάλασσα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: «Ξεκινούν πεζές περιπολίες»-ΝΔ: «Τα κάνατε θάλασσα»

Ενώ το έγκλημα τρέχει, η κυβέρνηση βλέπει άλλα… «Πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών μας και περικοπές σε καθήκοντα φύλαξης δρομολογούνται άμεσα. Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μάλιστα έκανε […]

Ενώ το έγκλημα τρέχει, η κυβέρνηση βλέπει άλλα… «Πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών μας και περικοπές σε καθήκοντα φύλαξης δρομολογούνται άμεσα. Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μάλιστα έκανε επίθεση στο Αρχηγό της ΝΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει. Άλλωστε, στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης.

Να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».

Να αξιοποιηθεί στις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της Αστυνομίας το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές ζήτησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία του με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό του γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

«Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι -κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες- επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης θα αποδεσμεύσουμε έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας.

Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας… Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.».

Αποδέσμευση αστυνομικών

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς. Αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών, αλλά μετά από ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν στους 95, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες αργότερα. Οι αστυνομικοί θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τόσκας: Θα αφαιρέσουμε αστυνομικούς από τη φύλαξη επισήμων

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις