Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μην βάλετε ποτέ απορρυπαντικό πιάτων σε αυτά τα μέρη
PLUS

Μην βάλετε ποτέ απορρυπαντικό πιάτων σε αυτά τα μέρη

  Το απορρυπαντικό πιάτων χρησιμοποιείται σε πολλά σημεία μέσα στο σπίτι και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ χρήσιμο. Υπάρχουν όμως επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να βάλετε σαπούνι πιάτων. Ποιες είναι αυτές; Αυτοκίνητο Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό πιάτων στο αυτοκίνητό σας γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας αρέσει καθόλου. Το σαπούνι πιάτων θολώνει τη […]

 

Το απορρυπαντικό πιάτων χρησιμοποιείται σε πολλά σημεία μέσα στο σπίτι και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ χρήσιμο. Υπάρχουν όμως επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να βάλετε σαπούνι πιάτων. Ποιες είναι αυτές;

Αυτοκίνητο

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό πιάτων στο αυτοκίνητό σας γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας αρέσει καθόλου. Το σαπούνι πιάτων θολώνει τη βαφή του αυτοκινήτου και ξεθωριάζει το χρώμα, ενώ επιπλέον η σαπουνάδα που δημιουργείται είναι πολύ έντονη και θα χρειαστείτε μπόλικο νερό για να την ξεπλύνετε.

Καθαρίστε το στρώμα σας στην εντέλεια

Πλυντήριο πιάτων

Μπορεί το σαπούνι αυτό να είναι κατάλληλο για τα πιάτα και τα ποτήρια σας αλλά δεν κάνει για το πλυντήριο πιάτων. Το σαπούνι πιάτων κάνει για πλύσιμο των πιάτων στο χέρι αλλά όχι για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Πλυντήριο ρούχων

Μπορεί να έχετε ξεμείνει από απορρυπαντικό πλυντηρίου, αλλά καλύτερα να πάτε μέχρι το σούπερ μάρκετ παρά να βάλετε απορρυπαντικό πιάτων. Και πάλι το πρόβλημα είναι ότι το απορρυπαντικό πιάτων κάνει πολύ αφρό ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα.

Παράθυρα και καθρέφτες

Αν θέλετε αστραφτερά τζάμια χωρίς θαμπάδες τότε δεν θα πρέπει να καθαρίσετε τις γυάλινες επιφάνειες με σαπούνι πιάτων. Προτιμήστε το συμβατικό καθαριστικό τζαμιών ή στοματικό διάλυμα, που αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις