Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την υποστήριξη που προσφέρει στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την εκπομπή «Face the Nation», η Χέιλι ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα ανακοινωθούν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών των […]

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την υποστήριξη που προσφέρει στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την εκπομπή «Face the Nation», η Χέιλι ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα ανακοινωθούν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

«Θα στοχοθετήσουν απευθείας οποιουδήποτε είδους εταιρεία που διαχειρίζεται εξοπλισμό ο οποίος σχετίζεται με τον Άσαντ και τη χρήση χημικών όπλων» εξήγησε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, υπογράμμισε η Χέιλι.

Μακρόν: Εγώ έπεισα τον Τραμπ να μην αποσύρει τα στρατεύματα

Τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Συρία αρνείται να λάβει μέρος σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να «παραδώσει» τη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η Δαμασκός δεν είναι «άξια» να έχει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον: «Δεν πρόκειται να έχουμε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Άσαντ».

Η Δαμασκός δεν είναι «άξια» να έχει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, είπε χαρακτηριστικά.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας θα είναι σκληρές για τη Ρωσία αλλά θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIΑ.

Συμφώνησαν Πούτιν και Ροχανί

Ο Ευγένι Σερεμπρένικοφ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Άνω Βουλής, σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για τις νέες κυρώσεις.

«Είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Ρώσος βουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις