Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σε εξέλιξη κατολισθήσεις – Πότε θα σταματήσουν (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη κατολισθήσεις – Πότε θα σταματήσουν (vid)

Συνεχίζονται, για 21η ημέρα, οι κατολισθήσεις καταστρέφοντας τους ελαιώνες και κάνοντας τους κατοίκους να ανησυχούν. Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεωλογικό φαινόμενο στην Κρυοπηγή της Πρέβεζας, την ώρα που ειδικοί κάνουν αυτοψίες. «Πρωτοφανές κατολισθητικό φαινόμενο, τόσο σε έκταση και σε ένταση. Πάντως, βρίσκεται σε μια απόσταση ικανοποιητική από τον οικισμό περίπου 600-700 μέτρα», σχολιάζει στο ΑΠΕ, ο Ευάγγελος […]

Συνεχίζονται, για 21η ημέρα, οι κατολισθήσεις καταστρέφοντας τους ελαιώνες και κάνοντας τους κατοίκους να ανησυχούν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεωλογικό φαινόμενο στην Κρυοπηγή της Πρέβεζας, την ώρα που ειδικοί κάνουν αυτοψίες.

«Πρωτοφανές κατολισθητικό φαινόμενο, τόσο σε έκταση και σε ένταση. Πάντως, βρίσκεται σε μια απόσταση ικανοποιητική από τον οικισμό περίπου 600-700 μέτρα», σχολιάζει στο ΑΠΕ, ο Ευάγγελος Νικολάου, διευθυντής στο ΙΓΜΕ Ηπείρου.

Από τις 27 Μαρτίου, όπως εκφράζουν οι κάτοικοι, έβλεπαν καθημερινά, να υποχωρεί το οδόστρωμα επαρχιακής οδού, ενώ άρχισαν να μετακινούνται και να κατολισθαίνουν οι ελαιώνες τους.

Διαβάστε ακόμα

«Ραγίζει» καρδιές το μήνυμα του πατέρα του λοχία Κούκλατζη

Όπως εξηγεί, κατολισθαίνει μια έκταση 400 στρεμμάτων, επισημαίνοντας πως «τα εδάφη είναι κυανές μάργες, σχηματισμός που δεν έχει συνεκτικό πέτρωμα και σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις, μεγάλο ύψος βροχής σε μικρό διάστημα δημιουργήθηκε αυτό το φαινόμενο».

Αν και ο κος Νικολάου τονίζει πως δεν χρειάζεται ο πανικός, η επιτροπή των κατοίκων, που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ζητά να κηρυχτεί το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις