Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Για διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κουμουτσάκος (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κουμουτσάκος (vid)

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπλωματική διγλωσσία, αναφορικά με την επίθεση στη Συρία. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισήμανε ότι παρότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν το Σάββατο ότι η επίθεση δεν βοήθησε στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν μετά τη σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις […]

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπλωματική διγλωσσία, αναφορικά με την επίθεση στη Συρία.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισήμανε ότι παρότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν το Σάββατο ότι η επίθεση δεν βοήθησε στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν μετά τη σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

«Οι Σύμμαχοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους για αυτή την ενέργεια, που αποσκοπεί στο να υποβαθμίσει τις χημικές οπλικές δυνατότητες του συριακού καθεστώτος και να αποτρέψει περαιτέρω χημικές επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού», ανέφερε η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Βίτσας: Οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» (vid)

Ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι το πλήγμα των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων ήταν αναπόφευκτο μετά τις άκαρπες προσπάθειες στο μέτωπο της διπλωματίας και εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση με ενισχυμένα μέτρα στην Μεσόγειο και να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών.

«Οι πυραυλικές επιθέσεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους»

Τέλος, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει πως η Τουρκία θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις