Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βίτσας: Οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» (vid)

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας Όπως υπογράμμισε, οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος. Ο κ. Βίτσας εκτίμησε πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία. Όπως είπε […]

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας

Όπως υπογράμμισε, οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο ελληνικός στρατός έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για «πολεμοχαρείς κορώνες» Τούρκων πολιτικών, που μένουν σε επίπεδο ρητορικής και δεν μετατρέπονται σε πράξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, οι προκλητικές ενέργειες και οι παραβιάσεις της Άγκυρας αποσκοπούν στο να ανοίξουν κεφάλαια συζήτησης που δεν είναι στο συμφέρον της Αθήνας, θέση που έχει διατυπώσει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια, που έχουν αυξηθεί. Όμως, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν συμφωνεί με τη θέση ότι η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και μετανάστες.

Ντόρα για Συρία: Οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο

Οι πυραυλικές επιθέσεις πάντα γεννούν νέους πρόσφυγες

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις πάντα γεννούν νέους πρόσφυγες. Όμως, εκτίμησε ότι οι νέες ροές πρώτα θα έχουν επιπτώσεις στους γείτονες της Συρίας, όπως την Ιορδανία, κι όχι την Ελλάδα.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε πάντως πως η χώρα μας μπορεί να επωμιστεί συγκεκριμένο αριθμό αφίξεων κι ότι επαφίεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπιστεί τυχόν κρίση.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιδιώκει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε όσοι δεν δικαιούνται προστασία να επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσής τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις