Αθήνα

°C

Τετάρτη

21

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δουζίνας: Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί σε αυτήν την προβληματική επιχείρηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουζίνας: Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί σε αυτήν την προβληματική επιχείρηση

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σαφές εδώ καιρό ότι η Ελλάδα δε θα αναμιχθεί σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία είναι εξαιρετικά προβληματική. Είμαστε απολύτως υπέρ της Ειρήνης, εναντίον του πολέμου. Συνεχίζουμε να έχουμε εξαιρετικές με τους γείτονές μας και προσπαθούμε πολιτικά τις αντιμαχόμενες μερίδες να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ […]

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σαφές εδώ καιρό ότι η Ελλάδα δε θα αναμιχθεί σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία είναι εξαιρετικά προβληματική. Είμαστε απολύτως υπέρ της Ειρήνης, εναντίον του πολέμου.

Συνεχίζουμε να έχουμε εξαιρετικές με τους γείτονές μας και προσπαθούμε πολιτικά τις αντιμαχόμενες μερίδες να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο Κατρούγκαλος για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία

“Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του έντιμου μεσολαβατητή, σε αυτά τα θέματα, αλλά ο ρόλος μας σε αυτά τα θέματα λόγω της δύναμής μας είναι περιορισμένος”, πρόσθεσε ο Κώστας Δουζίνας.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε ότι αποτελεί μία κοινότητα η οποία δεν έχει ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή. Και αυτό φάνηκε γιατί δεν εκφράστηκε μία κοινή θέση στο ζήτημα που υπάρχει στη Συρία” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να περιμένουμε μία απάντηση της Ρωσίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “εμφανίζονται ελαφρώς ανακουφισμένη, η επίθεση δεν φάνηκε να είναι κοντά στις δικές τους μονάδες, θα υπάρχει ρητορική όξυνσης και όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις Μέι, δεν πρόκειται να πάμε σε μία αλλαγή καθεστώτος”.

Επίθεση στη Συρία – Ο Ερντογάν παίρνει ξεκάθαρη θέση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις