Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δημάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δημάκης

Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο. Ο κρατούμενος δέχτηκε να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία. Η δικηγόρος του κρατούμενου Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, έγραψε στο facebook. […]

Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Ο κρατούμενος δέχτηκε να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η δικηγόρος του κρατούμενου Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, έγραψε στο facebook.

«Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανέφερε.

Εμφανίστηκε ο πατέρας των παιδιών που άφησε η μητέρα τους

Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Δημάκης, αλλά σήμερα το υπουργείο παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Αυτοκτόνησε μητέρα μικρών παιδιών

«Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσυνης σημειώνοντας  «τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται».

Να σημειωθεί οτι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις