Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συρία: Είχαν εκκενωθεί οι στόχοι, χάρη σε προειδοποίηση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Είχαν εκκενωθεί οι στόχοι, χάρη σε προειδοποίηση

Η Συρία υποστηρίζει ότι μαζί με τους συμμάχους της «απορρόφησε» την επίθεση από τις δυνάμεις της Δύσης, ενώ οι στόχοι που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες, χάρη σε ρωσική προειδοποίηση. «Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό. Επί μία ώρα «σφυροκοπούσαν» τη Συρία – «Ένα ξεκάθαρο […]

Η Συρία υποστηρίζει ότι μαζί με τους συμμάχους της «απορρόφησε» την επίθεση από τις δυνάμεις της Δύσης, ενώ οι στόχοι που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες, χάρη σε ρωσική προειδοποίηση.

«Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Επί μία ώρα «σφυροκοπούσαν» τη Συρία – «Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ»

«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον γίνεται εκτίμηση των υλικών ζημιών.

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”, ενώ τη χαρακτήρισε μια “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

Το RT δημοσίευσε βίντεο με τη συριακή αντίδραση στους πυραύλους της Δύσης.

Το βίντεο δείχνει τους συριακούς πυραύλους εδάφους- αέρος να ανταποκρίνονται στην επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις