Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Νιώθετε κατάθλιψη; Φάτε γιαούρτι
ΥΓΕΙΑ

Νιώθετε κατάθλιψη; Φάτε γιαούρτι

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως το γιαούρτι είναι είναι η ιδανική τροφή για το έντερο, το δέρμα και τα μαλλιά. Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν γιαούρτι, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κακή διάθεση. Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 40 συμμετέχοντες. Οι 20 από αυτούς, με […]

γιαούρτι

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως το γιαούρτι είναι είναι η ιδανική τροφή για το έντερο, το δέρμα και τα μαλλιά. Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν γιαούρτι, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κακή διάθεση.

Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 40 συμμετέχοντες. Οι 20 από αυτούς, με φυσιολογική εναλλαγή διάθεσης,  κατανάλωσαν για 4 εβδομάδες γιαούρτι, ενώ οι υπόλοιποι πήραν φάρμακα. Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν γιαούρτι δύο φορές την ημέρα,  εμφάνισαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το συναίσθημα και τον πόνο, ενώ είχαν αυξημένη δραστήριοτητα στις περιοχές που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων τους.

Γιαούρτι: O καλύτερος φίλος της καρδιάς

Πιο συγκεκριμένα, η ποσότητα των καλών αυτών βακτηρίων του εντέρου επηρεάζει τα επίπεδα ενός μεταβολίτη στο αίμα, που σχετίζεται με την κατάθλιψη και την γενικότερη κακή διάθεση. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι γαλακτοβάκιλλοι του εντέρου μειώνονταν, ανέβαιναν τα επίπεδα της κυνουρενίνης και μαζί της τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Όταν στα ποντίκια χορηγήθηκαν γαλακτοβάκιλλοι μέσω της διατροφής, τα συμπτώματα της κατάθλιψης υποχώρησαν.

Αυτό το νέο επιστημονικό εύρημα θα συμβάλλει κάποια στιγμή, όπως ελπίζουν οι ερευνητές, στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης με φυσικούς τρόπους. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως το γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει θεραπεία της νόσου.

 

Γι΄ αυτό, αγαπήστε το γιαούρτι… Σας κάνει να χαμογελάτε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις