Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα
ΥΓΕΙΑ

Οι τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα

Η καθημερινή διατροφή μας, παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, το σπέρμα, ως ζωντανός οργανισμός και ένα από τα βασικά υγρά του σώματος του άντρα που μεταφέρουν DNA, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι αλλαγές στη σύσταση του σπερματικού υγρού μπορεί να έχει σαν συνέπεια […]

διατροφή

Η καθημερινή διατροφή μας, παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, το σπέρμα, ως ζωντανός οργανισμός και ένα από τα βασικά υγρά του σώματος του άντρα που μεταφέρουν DNA, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι αλλαγές στη σύσταση του σπερματικού υγρού μπορεί να έχει σαν συνέπεια αλλά και ουσιαστικές αλλαγές στην κινητικότητα και ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων. Ας δούμε ποιες είναι βασικές τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα:

Πώς το κόκκινο κρασί συνδέεται με τη γονιμότητα

Τα θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται άμεσα με τη γονιμότητα είναι τα παρακάτω:

  • Τα ω-3 και τα ω-6 έχουν λιπαρά οξέα. Τα βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια (ο σολομός, η ρέγκα, ο κολιός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, ο ξιφίας, ο τόνος) και στους ξηρούς καρπούς.
  • Το φολικό οξύ. Υπάρχει σε όλα τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά.
  • Οι βιταμίνες Β, C, D, Ε. Θα τις βρείτε σε φρούτα και λαχανικά, όπου υπάρχει και μεγάλη ποικιλία.
  • Το σελήνιο. Υπάρχει στα ψάρια και στα δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Το χρώμιο. Υπάρχει στο τυρί και στο μαύρο πιπέρι.
  • Το ασβέστιο. Υπάρχει στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο μπρόκολο και στα μικρά ψάρια (π.χ. σαρδέλες), επειδή τα τρώμε ολόκληρα με το κόκκαλο.
  • Ο ψευδάργυρος. Υπάρχει στα οστρακοειδή και στο κρέας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις