Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αβραμόπουλος: Στόχος να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Στόχος να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν

«Να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν», τονίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης. Μιλώντας στη γερμανική Die Welt ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχουμε καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντός του μηνός ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών […]

«Να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν», τονίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης.

Μιλώντας στη γερμανική Die Welt ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχουμε καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντός του μηνός ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες, καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών».

Tόσκας: Θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων

«Ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν», υπογράμμισε ο Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι θέλουν να υπάρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν.

Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν», τονίζει ο ευρωπαίος επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις