Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε σεντόνια;

PLUS

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε σεντόνια;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι τα μόνα τα υφάσματα του σπιτιού μας που πρέπει να πλένονται τακτικά ώστε να μην συγκεντρώνουν μικρόβια και μικροοργανισμούς. Πολλές φορές, ωστόσο, αργούμε να τα αλλάξουμε λόγω πολλών δραστηριοτήτων που έχουμε στη διάρκεια της εβδομάδας με αποτέλεσμα να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να γεμίζουν μικρόβια. Στα σεντόνια αναπτύσσονται μύκητες […]

13.04.2018 | 16:03

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι τα μόνα τα υφάσματα του σπιτιού μας που πρέπει να πλένονται τακτικά ώστε να μην συγκεντρώνουν μικρόβια και μικροοργανισμούς. Πολλές φορές, ωστόσο, αργούμε να τα αλλάξουμε λόγω πολλών δραστηριοτήτων που έχουμε στη διάρκεια της εβδομάδας με αποτέλεσμα να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να γεμίζουν μικρόβια.

Στα σεντόνια αναπτύσσονται μύκητες και βακτήρια και εγκαθίστανται διάφορα είδη αλλεργιογόνα όπως γύρη και σκόνη. Επίσης, στα σεντόνια μας απορρίπτονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και υπολείμματα από καλλυντικά προσώπου και σώματος. Το καλοκαίρι, προστίθεται και ο ιδρώτας που απελευθερώνει το σώμα μας λίογω έντονης ζέστης. Τέλος, να θυμάστε ότι τα βρώμικα σεντόνια είναι πολύ πιθανό να προσελκύσουν ακόμα και κοριούς.

Τρίζει το κρεβάτι; Τι μπορείτε να κάνετε!

Όλα τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχλήσεις, όπως είναι ο βήχας, κρίσεις αλλεργίας ή ακόμη και σοβαρές λοιμώξεις. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλό είναι να αλλάζετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνετε για περισσότερο από 15 μέρες, καθώς τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και μικρόβια που αναφέρθηκαν, συσσωρεύονται στο κρεβάτι μας.

Exit mobile version