Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μην πλύνετε αμέσως την κούπα του καφέ!
PLUS

Μην πλύνετε αμέσως την κούπα του καφέ!

Αν αγαπάτε τον καφέ τότε σίγουρα πετάτε μεγάλες ποσότητες  χρησιμοποιημένου καφέ καθημερινά, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό. Δείτε  πως μπορεί να χρησιμεύσει: Στο καθάρισμα Ο καφές είναι ιδανικός για να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας, αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε ξεραμένο φαγητό από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος […]

Αν αγαπάτε τον καφέ τότε σίγουρα πετάτε μεγάλες ποσότητες  χρησιμοποιημένου καφέ καθημερινά, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό. Δείτε  πως μπορεί να χρησιμεύσει:

Στο καθάρισμα

Ο καφές είναι ιδανικός για να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας, αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε ξεραμένο φαγητό από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές: βάλτε τον στον κάδο απορριμμάτων μαζί με μαγειρική σόδα ή διατηρήστε τον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.

Το πιο δοκιμασμένο κόλπο – Κρεμμύδια, χωρίς δάκρυα!

Όταν ετοιμάζεστε για… έξοδο

Αν αδυνατείτε να απομακρύνετε από τα χέρια σας τη μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού μαντέψτε πώς μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα. Ακριβώς – τρίβοντας τα χέρια σας με χρησιμοποιημένο καφέ. Αναμίξτε τον με λάδι καρύδας και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό προϊόν απολέπισης για το σώμα σας στο ντους. Είναι επίσης ιδανικός για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας σε βάθος – κάντε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν.

Για το σπίτι

Θέλετε να καθαρίσετε την στάχτη από το τζάκι σας χωρίς να σηκωθεί σύννεφο από σκόνη; Ρίξτε στη στάχτη λίγο καφέ! Θέλετε να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα έπιπλα; Αναμίξτε χρησιμοποιημένο καφέ με ελαιόλαδο σε αναλογία 1:1 και απλώστε το μίγμα πάνω στην γρατσουνιά σκουπίζοντας ό, τι περισσεύει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις