Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Καφές: 2+1 λόγοι να μην βάζετε γάλα στον καφέ σας
ΥΓΕΙΑ

Καφές: 2+1 λόγοι να μην βάζετε γάλα στον καφέ σας

Χωρίς αμφιβολία, το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων είναι ο καφές όπου είναι απαραίτητος για το πρωινό ξύπνημα όλων μας. Είτε πρόκειται για ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για κλασικό φραπέ, είτε για καπουτσίνο ή espresso, όλοι μας λατρεύουμε τη γεύση του καφέ. Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε την συνήθεια, να βάζουμε γάλα στο καφέ μας, καθώς […]

καφές

Χωρίς αμφιβολία, το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων είναι ο καφές όπου είναι απαραίτητος για το πρωινό ξύπνημα όλων μας. Είτε πρόκειται για ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για κλασικό φραπέ, είτε για καπουτσίνο ή espresso, όλοι μας λατρεύουμε τη γεύση του καφέ. Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε την συνήθεια, να βάζουμε γάλα στο καφέ μας, καθώς του δίνει μια ελαφριά γεύση όμως λίγοι γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο πεπτικό μας σύστημα και στην υγεία γενικότερα.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη, αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Με λίγα λόγια,  αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλει ο οργανισμός αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται στο έντερο.  Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν στο στομάχι τους αρκετά “βαρύ”, όταν βάζουν γάλα στο καφέ τους. Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί έντονο φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή στην κοιλιά, κοιλιακές διαταραχές και δυσφορία στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ας δούμε τρεις σημαντικούς λόγους που πρέπει να αποφεύγουμε τον συνδυασμό καφεΐνης με το γάλα:

1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι όπου έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και βάρος στην κοιλιά.

2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί μεγάλη αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει το ασβεστίο στα έντερα.

3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνετε, ειδικά όταν πίνουμε αρκετούς καφέδες μέσα στην μέρα.

Δείτε επίσης: «Φάρμακο» για την καρδιά ο καφές

καφές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις