Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πλυντήριο Πιάτων: Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε
PLUS

Πλυντήριο Πιάτων: Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε

Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε με το πλυντήριο πιάτων και πως να τα διορθώσετε. Το υπερφορτώνετε Δε χρειάζεται να παραγεμίζετε το πλυντήριο γιατί έτσι το νερό δε μπορεί να φτάσει σε όλες τις επιφάνειες με αποτέλεσμα τα πιάτα να μην καθαριστούν και να πρέπει να ξαναβάλετε το πλυντήριο για δεύτερη φορά. […]

Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε με το πλυντήριο πιάτων και πως να τα διορθώσετε.

Το υπερφορτώνετε

Δε χρειάζεται να παραγεμίζετε το πλυντήριο γιατί έτσι το νερό δε μπορεί να φτάσει σε όλες τις επιφάνειες με αποτέλεσμα τα πιάτα να μην καθαριστούν και να πρέπει να ξαναβάλετε το πλυντήριο για δεύτερη φορά.

Δεν τοποθετείτε σωστά τα πιάτα

Βάλτε τα πιο λερωμένα πιάτα στο κέντρο του πλυντηρίου και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιο σκεύος που μπλοκάρει τον βραχίονα ψεκασμού και την σαπουνοθήκη.

Ο τέλειος τρόπος για να καθαρίζετε τα χαλάκια

«Κολλάτε» τα γυάλινα ποτήρια μεταξύ τους

Βάλτε τα γυάλινα ποτήρια ανάμεσα στα ‘δόντια’ του πλυντηρίου και αφήστε λίγο κενό ανάμεσά τους αν δε θέλετε να χαραχθούν ή να σπάσουν. Αν, όμως, σπάσουν μάθετε πώς να μαζέψετε εύκολα τα σπασμένα γυαλιά.

Αναμειγνύετε ασήμι με ανοξείδωτα

Το να βάλετε στο πλυντήριο ασημένια και ανοξείδωτα αντικείμενα δεν είναι κακό αλλά αν ακουμπάνε μεταξύ τους τότε θα υπάρξει αντίδραση ανάμεσα στα δύο μέταλλα που μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις