Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανική συμμορία – φονιάδων στα σύνορα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανική συμμορία – φονιάδων στα σύνορα

Του Πέτρου Καρσιώτη Εφορμούσαν από το αλβανικό έδαφος, περνούσαν κρυφά τα σύνορα, εντόπιζαν μοναχικούς ηλικιωμένους και άρχιζε ο εφιάλτης. Οπλισμένοι με κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα, εισέβαλαν στα σπίτια της παραμεθορίου, έδεναν, φίμωναν και χτυπούσαν με τα ρόπαλα στο κεφάλι τα θύματα τους για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένες οικονομίες τους. Άφησαν πίσω τους […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εφορμούσαν από το αλβανικό έδαφος, περνούσαν κρυφά τα σύνορα, εντόπιζαν μοναχικούς ηλικιωμένους και άρχιζε ο εφιάλτης.

Οπλισμένοι με κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα, εισέβαλαν στα σπίτια της παραμεθορίου, έδεναν, φίμωναν και χτυπούσαν με τα ρόπαλα στο κεφάλι τα θύματα τους για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένες οικονομίες τους.

Άφησαν πίσω τους έναν νεκρό

Άφησαν πίσω τους έναν νεκρό 90χρονο, πολλούς τραυματίες ανάμεσα στους οποίους και μια αιωνόβια η οποία υπέστη τα πάνδεινα από τη συμμορία των Αλβανών.

Την έδεσαν με… σύρμα και τη χτύπησαν για να τους παραδώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι της!

Δίδυμο διαρρηκτών στα Νότια Προάστια

Είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Ιωαννίνων είχε συσταθεί με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κωνσταντίνου Σκούμα για τον εντοπισμό των μελών της σκληρής, βίαιης και απάνθρωπης συμμορίας.

Εν τέλει έπεσε στα χέρια τους ο ένας από τη συμμορία και αναζητούνται στην Αλβανία άλλοι τρεις που πήραν μέρος στις ληστρικές αιματηρές επιθέσεις και βαρύνονται και με ληστεία μετά φόνου.

Συνελήφθη 25χρονος – Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές

Με τη σύλληψη του 25χρονου εξιχνιάστηκαν ληστείες που έγιναν με ιδιαίτερη σκληρότητα καθώς και κλοπές, κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Η επίσημη αναφοράς της αστυνομίας

Αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της:

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο και κλοπών από οικίες ηλικιωμένων, τους οποίους στοχοποιούσαν, θεωρώντας τους «εύκολους στόχους».

Μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο και ξύλινο ρόπαλο

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα – κατά περίπτωση – τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, απειλώντας τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινη ράβδο), μη διστάζοντας να τους δέσουν, να τους φιμώσουν και να τους τραυματίσουν ασκώντας σωματική βία, προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Ο 90χρονος υπέκυψε στα τραύματά του

Σε μία μάλιστα από τις ληστείες που διαπράχθηκε σε βάρος 90χρονου ημεδαπού, συνεπεία των τραυμάτων που του προκάλεσαν στο κεφάλι, επήλθε ο θάνατός του”.

Η εγκληματική συμμορία των Μεσογείων

Οι αιματηρές ληστείες της συμμορίας

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει τις παρακάτω υποθέσεις ληστειών:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από (29-04) έως (01-05-2017), στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι 90χρονου ημεδαπού και αφού του άσκησαν σωματική βία, χτυπώντας τον με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι και προκαλώντας του βαρύτατο τραυματισμό, τον εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (750) ευρώ. Εξαιτίας δε των παραπάνω τραυμάτων, το θύμα πέντε περίπου μήνες αργότερα κατέληξε.
  • Την (17-05-2017) το πρωί στην Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπής, ηλικίας 100 ετών, την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, τη δέσμευσαν και τη φίμωσαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.
  • Την (01-06-2017) πρωινές ώρες στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι 83χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, τη δέσμευσαν και τη φίμωσαν, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την (01-07-2017) απογευματινές ώρες στα Κτίσματα Ιωαννίνων, λήστεψαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι ανέμεναν σε στάση λεωφορείου, αφαιρώντας από τον έναν με την απειλή μαχαιριού και κυνηγετικού όπλου, το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ και (500) λεκ Αλβανίας.
  • Την (08-07-2017) το βράδυ στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 79 και 78 ετών και αφού χρησιμοποίησαν βία σε βάρος της 79χρονης με τη χρήση ξύλινης ράβδου, την έδεσαν και εξανάγκασαν τον 78χρονο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ.
  • Την (27-09-2017) το πρωί στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, προσέγγισαν 88χρονη ημεδαπή πεζή, την ώρα που επέστρεφε από την εκκλησία και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» με μια… βόμβα στο στομάχι του (photo)

Συνεχίζεται η έρευνα για συμπλοκή τους σε άλλες ληστείες

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής ομάδας και η ενδεχόμενη συμμετοχή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις