Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγκίνηση και δάκρυα στην ειδική τελετή για τον ήρωα αστυνομικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση και δάκρυα στην ειδική τελετή για τον ήρωα αστυνομικό

Του Πέτρου Καρσιώτη Πόνος, συγκίνηση και δάκρυα για τον ήρωα αστυνομικό. Τον Βασίλειο Μπαρτζακλή, που στα 35χρόνια του, πριν από τέσσερα  χρόνια, εκτός υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει ληστή που είχε εισβάλει σε σπίτι, τραυματίστηκε από αυτόν θανάσιμα! Με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πόνος, συγκίνηση και δάκρυα για τον ήρωα αστυνομικό.

Τον Βασίλειο Μπαρτζακλή, που στα 35χρόνια του, πριν από τέσσερα  χρόνια, εκτός υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει ληστή που είχε εισβάλει σε σπίτι, τραυματίστηκε από αυτόν θανάσιμα!

Με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απονεμήθηκε στον αστυνομικό το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού, το οποίο με απόφαση της μητέρας τους, παρέλαβαν τα δύο παιδιά του.

Ο 14χρονος Παρασκευάς και ο 10χρονος Βασίλης

Ο 14χρονος Παρασκευάς και ο 10χρονος Βασίλης.

Όλα αυτά στην κατάμεστη αίθουσα της αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας όπου διοργανώθηκε η ειδική τελετή παρουσία των μελών της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού και πολλών επισήμων, από όλους τους τομείς του Δημόσιου Βίου.

Είχε λάβει 13 εύφημες μνείες

Η δολοφονία του αστυνομικού, που έως τότε είχε λάβει δέκα τρεις εύφημες μνείες για τις ενέργειές του, συνέβη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 11ης Μάιου 2014.

Εκείνη τη νύχτα ο αστυνομικός, επιστρέφοντας στο σπίτι του άκουσε τις κραυγές ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού να καλεί σε βοήθεια αντιμέτωπος με οπλισμένο ληστή με τον οποίο είχε συμπλακεί.

Όρμησε να σώσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Βασίλης Μπαρτζακλής όρμησε και πρόλαβε τον ληστή έξω από το σπίτι στο δρόμο.

Τον εξουδετέρωσε αρχικά ρίχνοντάς τον στο έδαφος, αλλά τη στιγμή που προσπάθησε να πάρει το τηλέφωνό του για να ζητήσει ενισχύσεις από την υπηρεσία του, ο δράστης βρήκε την ευκαιρία και χτυπώντας τον τρεις φορές με το μαχαίρι τον άφησε νεκρό.

Ο δράστης συνελήφθη αργότερα από τους συναδέλφους του, αλλά πίσω έμειναν η σύζυγός του, τα δυο ανήλικα παιδιά και οι γονείς του.

Δηλώσεις του ταξιάρχου Δυτικής Ελλάδας

Ο Γενικός  Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, ταξίαρχος Κων. Στεφανόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

“… Τιμούμε ένα ιδιαίτερα άξιο συνάδελφό μας, τον Ανθυπαστυνόμο ε.α. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασίλειο, ο όποιος αναμφίβολα την 11-5-2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, επιδεικνύοντας τόλμη, θάρρος και αρετή, με εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε συμπολίτη μας, από επίδοξο οπλισμένο διαρρήκτη, ενώ κατά την ηρωική του πράξη τραυματίστηκε θανάσιμα”.

Με ήθος και αυταπάρνηση

Τιμούμε έναν αστυνομικό, ο οποίος καθόλη την υπηρεσιακή του καριέρα λειτούργησε με ήθος και αυταπάρνηση. Τιμούμε έναν άξιο και ικανό πολίτη, τιμούμε έναν εξαίρετο οικογενειάρχη….

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές της αντιδημάρχου Γλυφάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις