Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Σπιτική μάσκα με τριαντάφυλλο και καρύδι
ΓΥΝΑΙΚΑ

Σπιτική μάσκα με τριαντάφυλλο και καρύδι

Η επιδερμίδα μας για να δείχνει φρέσκια και υγιή, χρειάζεται συνεχώς φροντίδα, περιποιήση και ενυδάτωση. Προσπαθείστε, λοιπόν, να κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια ενυδατική σπιτική μάσκα και πιστέψτε μας, θα απολαύσετε όλα τα εξαιρετικά αποτελέσματα που θα σας χαρίσουν απλόχερα όλα τα συστατικά της. Μην σκέφτεστε, λοιπόν, ποια είναι η καταλληλότερη μάσκα για […]

σπιτική μάσκα

Η επιδερμίδα μας για να δείχνει φρέσκια και υγιή, χρειάζεται συνεχώς φροντίδα, περιποιήση και ενυδάτωση. Προσπαθείστε, λοιπόν, να κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια ενυδατική σπιτική μάσκα και πιστέψτε μας, θα απολαύσετε όλα τα εξαιρετικά αποτελέσματα που θα σας χαρίσουν απλόχερα όλα τα συστατικά της.

Μην σκέφτεστε, λοιπόν, ποια είναι η καταλληλότερη μάσκα για το δέρμα σας. Εμείς σας προτείνουμε μια σπιτική χειροποιήτη μάσκα με απλά φυσικά υλικά και σχεδόν ανέξοδη.

Για την μάσκα θα χρειαστείτε μόνο τριαντάφυλλο και καρύδι. Τα πέταλα του τριανταφύλλου έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την λιπαρότητα στο δέρμα σας αλλά και να εξαφανίζουν τυχόν σημάδια στο πρόσωπο σας.

Το καρύδι θα προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα σας και σας προσφέρει μια λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. 

Υλικά:
10 γραμμάρια καρυδόψιχα
10 γραμμάρια αλεύρι
πέταλα από 2 τριαντάφυλλα

Οδηγίες προετοιμασίας για μάσκα προσώπου με τριαντάφυλλο:
Τρίψτε το καρύδι μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατέψτε το με το αλεύρι και προσθέστε λίγο νερό,  για  καλύτερο ανακάτεμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα πέταλα των τριαντάφυλλων και ανακατέψτε καλά. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι τα πέταλα να μαλακώσουν και το μείγμα να αρχίσει να παίρνει ένα ροζ χρώμα.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο. Αφήστε το για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Extra tips:

  1. Χρησιμοποιήστε τη παραπάνω σπιτική μάσκα προσώπου κάθε βδομάδα για όμορφο, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.
  2. Αν είστε έγκυος, χρησιμοποιήστε τη παραπάνω μάσκα και στην περιοχή της κοιλιά σας!
  3. Αν δεν έχετε στο σπίτι σας τριαντάφυλλα και θέλετε να εφαρμόσετε τη συνταγή στο πρόσωπό σας, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με 2 κουταλάκια του γλύκου ροδόνερο.
  4. Η σπιτική μάσκα προσώπου με τριαντάφυλλο είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.
σπιτική μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις