Coco Chanel: Οι καλύτερες συμβουλές της

ΓΥΝΑΙΚΑ

Coco Chanel: Οι καλύτερες συμβουλές της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Στο άκουσμα του ονόματος Coco Chanel (ψευδώνυμο της Γκαμπριέλ Μπονέρ Σανέλ) δεν μπορεί παρά να μας έρθει στο μυαλό μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή για την εποχή της γυναίκα. Μια γυναίκα που άλλαξε τους κανόνες της μόδας και έγραψε την δικιά της ιστορία δημιουργώντας μια νέα εμφάνιση για όλες τις γυναίκες. Η έντονη προσωπικότητα της προκάλεσαν εντάσεις […]

12.04.2018 | 10:14

Στο άκουσμα του ονόματος Coco Chanel (ψευδώνυμο της Γκαμπριέλ Μπονέρ Σανέλ) δεν μπορεί παρά να μας έρθει στο μυαλό μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή για την εποχή της γυναίκα. Μια γυναίκα που άλλαξε τους κανόνες της μόδας και έγραψε την δικιά της ιστορία δημιουργώντας μια νέα εμφάνιση για όλες τις γυναίκες.

Η έντονη προσωπικότητα της προκάλεσαν εντάσεις στην κοινωνία του 1950 που ήθελε όλες τις γυναίκες να είναι άβουλες, χωρίς άποψη. Η επιρροή της τεράστια μέσα από τα ρούχα της, τα καλλυντικά της και το γνωστό σε όλες τις γυναίκες Chanel No.5 άρωμα με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο το κόσμο.

Η άποψή της ότι «η ομορφιά κρύβεται μέσα στην απλότητα» κάνει την Coco Chanel την πιο αγαπημένη σχεδιάστρια μόδας όλων των εποχών.

Ας δούμε λοιπόν 10 από τις συμβουλές-εντολές που η Coco Chanel έδωσε στις γυναίκες που θα φανούν χρήσιμες σε όλες μας:

  1. Η μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες, τον τρόπο που ζούμε και το τι συμβαίνει.
  2. Mια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη.
  3. Μπορείς να είσαι θεά στα 30, γοητευτική στα 40 και ακαταμάχητη για το υπόλοιπο της ζωής σου.
  4. Aν είσαι στεναχωρημένη, απογοητευμένη με την αγάπη, φόρεσε το μακιγιάζ σου, περιποιήσου τον εαυτό σου και ετοιμάσου για επίθεση.
  5. Το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι αυτό που δείχνει ωραίο επάνω σου.
  6. Η ομορφιά κρύβεται μέσα στην απλότητα.
  7. H απλότητα είναι η κεντρική ιδέα όλης της αληθινής κομψότητας.
  8. Οι γυναίκες κάνουν τα ρούχα, όχι τα ρούχα τις γυναίκες.
  9. Μία γυναίκα με όμορφα παπούτσια δεν είναι ποτέ άσχημη.
  10. Μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον.«Βάλτε άρωμα σε κάθε σημείο του σώματός σας που θέλετε να το φιλήσουν».
Exit mobile version