Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Κώστας Μπακογιάννης για τη Ρω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Μπακογιάννης για τη Ρω

Με μία ανάρτηση στο facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σχολίασε το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο και τους πυροβολισμούς στη Ρω. Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα «Κανόνια του Αυγούστου», ένα κλασσικό βιβλίο που περιγράφει πώς ηγέτες και ηγεμόνες διολίσθησαν σε ένα πόλεμο που κανείς δεν ήθελε πραγματικά, βυθίζοντας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στο […]

Με μία ανάρτηση στο facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σχολίασε το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο και τους πυροβολισμούς στη Ρω.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα «Κανόνια του Αυγούστου», ένα κλασσικό βιβλίο που περιγράφει πώς ηγέτες και ηγεμόνες διολίσθησαν σε ένα πόλεμο που κανείς δεν ήθελε πραγματικά, βυθίζοντας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στο σκοτάδι.

Σενάριο τρόμου από τουρκική εφημερίδα για βύθιση ελληνικού πλοίου

Τα “Κανόνια του Αυγούστου” είναι ένα κλασσικό βιβλίο που περιγράφει πώς ηγέτες και ηγεμόνες διολίσθησαν σε ένα πόλεμο που κανείς δεν ήθελε πραγματικά, βυθίζοντας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στο σκοτάδι.

Από το 1962 που κυκλοφόρησε, έχουν γραφτεί πολλά και ίσως καλύτερα για τα γεγονότα που οδήγησαν στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ύπουλα τουρκικά παιχνίδια – Το άγνωστο επεισόδιο

Ήταν ο ίδιος ο Κένεντι όμως, που συμβουλευόταν αυτό ακριβώς το βιβλίο και αναφερόταν συχνά σε αυτό, κατά την διάρκεια της κρίσης της Κούβας που έφερε τις ΗΠΑ και την τότε ΕΣΣΔ πιο κοντά από ποτέ στον πυρηνικό χειμώνα.

Επειδή λοιπόν σε τέτοιες στιγμές κάθε ενέργεια, κάθε κίνηση, κάθε δήλωση, κάθε λέξη μετράει, διαβάστε ρε παιδιά και λίγο ιστορία.

Το tweet Καμμένου για το επεισόδιο στη Ρω

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις