Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / «Βαριά» καμπάνα για τους… ενοχλητικούς σε Facebook και τηλέφωνο
PLUS

«Βαριά» καμπάνα για τους… ενοχλητικούς σε Facebook και τηλέφωνο

Με αυστηρές ποινές τιμωρούνται οι… ενοχλητικοί σε Facebook και τηλέφωνο. Ο νόμος του κράτους (4531/2018) και οι διατάξεις του «τελειώνουν» τα ενοχλητικά μηνύματα στην περίπτωση που ο παραλήπτης αυτών έχει δηλώσει ρητά ότι δεν ενδιαφέρεται. Διαβάστε ακόμα Η αλλαγή στο Facebook Messenger που θα διευκολύνει! Όπως αναφέρει: «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί […]

Με αυστηρές ποινές τιμωρούνται οι… ενοχλητικοί σε Facebook και τηλέφωνο.

Ο νόμος του κράτους (4531/2018) και οι διατάξεις του «τελειώνουν» τα ενοχλητικά μηνύματα στην περίπτωση που ο παραλήπτης αυτών έχει δηλώσει ρητά ότι δεν ενδιαφέρεται.

Διαβάστε ακόμα

Η αλλαγή στο Facebook Messenger που θα διευκολύνει!

Όπως αναφέρει: «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλον, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 1 έτους ή χρηματική ποινή».

Επιπλέον, στον ίδιο νόμο, τονίζονται οι κυρώσεις σε όποιον παροτρύνει ή προκαλεί γυναίκα σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις