Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ώρα… μηδέν: ΗΠΑ και Ρωσία σε θέσεις μάχης
ΚΟΣΜΟΣ

Ώρα… μηδέν: ΗΠΑ και Ρωσία σε θέσεις μάχης

Τα… πυρά τους, εκατέρωθεν, εξαπολύουν τις τελευταίες ώρες ΗΠΑ και Ρωσία. «Σήμα κινδύνου» 72 ωρών για τις πτήσεις στέλνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol). Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος – εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης. Διαβάστε ακόμα […]

Τα… πυρά τους, εκατέρωθεν, εξαπολύουν τις τελευταίες ώρες ΗΠΑ και Ρωσία.

«Σήμα κινδύνου» 72 ωρών για τις πτήσεις στέλνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος – εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Διαβάστε ακόμα

«Καμπανάκι» 72 ωρών για τις προσεχείς πτήσεις – Μυρίζει… μπαρούτι!

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη (10/4) στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

Ρωσία: Κάθε αμερικανικός πύραυλος προς τη Συρία θα καταρριφθεί

Τη στάση της ξεκαθάρισε η Ρωσία με τον Πρέσβη στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν, να τονίζει πως κάθε αμερικανικός πύραυλος με στόχο τη Συρία, θα καταρριφθεί.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι στο στόχαστρο θα μπουν και τα σημεία προέλευσής τους.

Διαβάστε ακόμα

«Θα καταρρίψουμε όσους πυραύλους εκτοξεύσουν οι ΗΠΑ στη Συρία»

Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, γιατί θα αρχίσουν να έρχονται οι πύραυλοι

Στο παραπάνω, απάντησε πριν από λίγο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ένα tweet του. «Η Ρωσία λέει ότι θα καταρρίψει όποιον πύραυλο πέσει στη Συρία. Ρωσία ετοιμάσου, γιατί θα αρχίσουν να έρχονται οι πύραυλοι, καλοί και νέοι και… έξυπνοι. Δεν έπρεπε να είσαι συνεργάτης με ένα Ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του και το διασκεδάζει», δημοσιεύει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το αν θα πλήξουν τη Συρία έπειτα από μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με οργανώσεις παροχής ιατρικής βοήθειας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, το Σάββατο.

Στον αντίποδα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι ισχυρισμοί ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά όπλα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και επιθυμεί να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το συμβάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις