Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκάνδαλο Facebook: Η συγγνώμη του Ζάκερμπεργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Facebook: Η συγγνώμη του Ζάκερμπεργκ

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook έδωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο νεαρός επιχειρηματίας ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας τις απαιτούμενες εξηγήσεις στο Κογκρέσο. Διαβάστε ακόμα «Βαριά» καμπάνα για τους… ενοχλητικούς σε Facebook και τηλέφωνο Δίνοντας μια μαραθώνια απολογία στην αμερικανική Γερουσία, ο γνωστός προγραμματιστής τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο […]

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook έδωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο νεαρός επιχειρηματίας ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας τις απαιτούμενες εξηγήσεις στο Κογκρέσο.

Διαβάστε ακόμα

«Βαριά» καμπάνα για τους… ενοχλητικούς σε Facebook και τηλέφωνο

Δίνοντας μια μαραθώνια απολογία στην αμερικανική Γερουσία, ο γνωστός προγραμματιστής τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά για κακό».

Διαβάστε ακόμα

Η… υπόσχεση του Facebook: Τι θα διαγράψει άμεσα

«Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι. Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ. Δεν αρκεί απλά να συνδέονται οι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι θετικές. Δεν αρκεί να δώσουμε στους ανθρώπους φωνή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το χρησιμοποιούν για να βλάψουν τους άλλους ή να διαδώσουν παραπληροφόρηση. Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», εξέφρασε.

Όσο αφορά στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέφερε ότι το Facebook είχε επίγνωση κάποιων πράξεων που είχαν στόχο την προώθηση πολιτικών μηνυμάτων, ακριβώς την περίοδο των εκλογών. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αν οι απαντήσεις του επικεφαλής του Facebook δεν κριθούν επαρκείς, το Κογκρέσο αναμένεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις