Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ύπουλα τουρκικά παιχνίδια – Το άγνωστο επεισόδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ύπουλα τουρκικά παιχνίδια – Το άγνωστο επεισόδιο

Πριν πετάξει το ελικόπτερο στη Ρω ένα πολεμικό «έδεσε» στη νήσο Στρογγύλη Το πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιστατικό στη Ρω φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο. Πριν το ελικόπτερο πετάξει στην περιοχή, θέτοντας σε συναγερμό τη φρουρά σε όλο το σύμπλεγμα της Μεγίστης, φαίνεται ότι υπήρξε και ένα άλλο περιστατικό. […]

Πριν πετάξει το ελικόπτερο στη Ρω ένα πολεμικό «έδεσε» στη νήσο Στρογγύλη

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιστατικό στη Ρω φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο.

Πριν το ελικόπτερο πετάξει στην περιοχή, θέτοντας σε συναγερμό τη φρουρά σε όλο το σύμπλεγμα της Μεγίστης, φαίνεται ότι υπήρξε και ένα άλλο περιστατικό.

Πρόκειται για ένα άγνωστο περιστατικό το οποίο έρχεται στο φως λόγω του περιστατικού στη Ρω.

Το tweet Καμμένου για το επεισόδιο στη Ρω

Το συμβάν έγινε πριν μερικές ημέρες και πάλι στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, αυτή τη φορά στη νησίδα Στρογγύλη, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του συμπλέγματος.

Στο περιστατικό αυτό πρωταγωνίστησε ένα πολεμικό πλοίο των Τούρκων το οποίο έκανε την εμφάνισή του και δεν ακολούθησε τη συνήθη πορεία. Το τουρκικό πολεμικό αυτή τη φορά μπήκε στα ελληνικά ύδατα και έδεσε.

Για την ακρίβεια παρέμεινε παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επί δύο ώρες.

Το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εστία δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Η πληροφορία γίνεται τώρα γνωστή, μετά το περιστατικό στη Ρω, όταν η φρουρά χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές.

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο – Κύπρο

Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί από το 1977, όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε χρησιμοποιήσει πυρά κατά τουρκικού υποβρυχίου το οποίο είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα.

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ επισκεπτόμενος ναύσταθμο δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις