Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έφτασε στο “Ελ. Βενιζέλος” με μια… βόμβα στο στομάχι του (photo)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στο “Ελ. Βενιζέλος” με μια… βόμβα στο στομάχι του (photo)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ακούγεται απίστευτο, αλλά μια φωτογραφία αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ένας 41χρονος υπήκοος Ολλανδίας, έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχοντας καταπιεί σαράντα κάψουλες κοκαΐνης! Είδαν τη «βόμβα» στο στομάχι του Μετά την ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη και πιστοποιήθηκε η… βόμβα στο στομάχι του αλλοδαπού επιβάτη, ακολούθησε η διαδικασία αποβολής της κοκαΐνης. Τον […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακούγεται απίστευτο, αλλά μια φωτογραφία αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ένας 41χρονος υπήκοος Ολλανδίας, έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχοντας καταπιεί σαράντα κάψουλες κοκαΐνης!

Είδαν τη «βόμβα» στο στομάχι του

Μετά την ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη και πιστοποιήθηκε η… βόμβα στο στομάχι του αλλοδαπού επιβάτη, ακολούθησε η διαδικασία αποβολής της κοκαΐνης.

Τον συγκεκριμένο έκριναν ύποπτο από τις κινήσεις του αλλά και από το αεροπορικό δρομολόγιο που είχε ακολουθήσει, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που εδρεύουν και στον αερολιμένα.

Έφτασε Αθήνα από Βραζιλία, μέσω Λισαβόνας

Είδαν στα ταξιδιωτικά έγγραφα ότι είχε επιβιβαστεί αρχικά σε αεροπλάνο στη Βραζιλία και έφθασε στα Σπάτα, αφού άλλαξε αεροπλάνο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

«Βαποράκι» ευρύτερου κυκλώματος

Όπως αποδείχθηκε, ο υπήκοος Ολλανδίας «βαποράκι» ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης  με τη μέθοδο της κατάποσης, όπως λέει η Αστυνομία, μετέφερε στη χώρα μας τις 40 αυτοσχέδιες συσκευασίες.

430 γραμμάρια ζύγιζε η κοκαΐνη

Προέκυψε ακόμη ότι το συνολικό βάρος της κοκαΐνης έφθανε τα 430 γραμμάρια.

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν τέλος οι… ευρεσιτεχνίες των εγκεφάλων των κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν τα «βαποράκια» έναντι μικρής  αμοιβής για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι πάτοι των γυναικείων παπουτσιών

Η προηγούμενη σύλληψη στο ίδιο αεροδρόμιο αφορούσε έξι κιλά «λευκό θάνατο» κρυμμένο  στους… πάτους (!) γυναικείων παπουτσιών!

Είχε επιχειρήσει να τις περάσει μία 34χρονη υπήκοος Νότιας Αφρικής.

Είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος στο Άμπου Ντάμπι

Όπως διαπίστωσαν τότε, είχε αφιχθεί στην Αθήνα από το Αμπού Ντάμπι και κουβαλούσε ένα σακίδιο πλάτης.

Όταν έλεγξαν το σακίδιο, στο εσωτερικό του βρήκαν γυναικεία υποδήματα, τα οποία επίσης αποφάσισαν να ελέγξουν.

Πώς κρίνονται ύποπτοι οι μεταφορείς

Όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα άτομα που μεταφέρουν ναρκωτικά μέσα από αεροπορικά ταξίδια, με συχνές αλλαγές πτήσεων σε διάφορες πρωτεύουσες, αποτελούν πιθανόν  μέλη ευρύτερων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Η εγκληματική συμμορία των Μεσογείων

Αμείβονται με ευτελές ποσό

Τα άτομα αυτά πληρώνονται με ευτελές, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας, ποσό, προκειμένου να πάρουν το ρίσκο να μεταφέρουν τα σκληρά ναρκωτικά.

Συνήθως, όπως δείχνει η πράξη, δεν γνωρίζουν καν τους αρχηγούς-εγκεφάλους των καρτέλ που κρύβονται πίσω αλλά μόνο αυτόν που τους παραδίδει συσκευασμένα τα ναρκωτικά και τα εισιτήρια στο χέρι.

Δεν φαίνεται να γνωρίζουν ούτε τους παραλήπτες

Επίσης δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι τελικοί αποδέκτες των μεταφερόμενων ναρκωτικών από τη στιγμή που θα βγουν τα «βαποράκια» αλώβητα από τους αστυνομικούς ελέγχους στην Αθήνα.

Περιμένουν το τηλεφώνημα

Συνήθως κάποιοι παραλήπτες παρακολουθούν αν το «βαποράκι» πέρασε, τηλεφωνούν μέσω ανθρώπων τους και παραλαμβάνουν με προφυλάξεις τα ναρκωτικά.

Αυτά αναφέρονται καθώς δεν γίνονται γνωστά ούτε τα καρτέλ ούτε οι υποψήφιοι παραλήπτες στην Αθήνα και μένει μόνο η σύλληψη των, Αφρικανών στην πλειοψηφία τους,  μεταφορέων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις