Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανησυχεί η κυβέρνηση – Τζανακόπουλος: “Βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχεί η κυβέρνηση – Τζανακόπουλος: “Βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση”

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την προκλητική στάση της Τουρκίας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με την προκλητικότητα της Τουρκίας σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Στη Συρία υπάρχει […]

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με την προκλητικότητα της Τουρκίας σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Στη Συρία υπάρχει μια κατάσταση πολύ μεγάλης έντασης».

Η… όλο νόημα δήλωση του Ξυδάκη για την τουρκική προκλητικότητα

Τρόπος του λέγειν η δήλωση Καμμένου για τα 15 χρόνια

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ασπάζεται τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 χρόνια, απάντησε: «αυτή η δήλωση έγινε σε μια συζήτηση με δημοσιογράφους. Ήταν ένας τρόπος του λέγειν για να γίνει σαφές ότι δεν μπορούμε προδιαγράψουμε την εξέλιξη υπόθεσης. Η τουρκική πλευρά έχει υπερβεί τα όρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καμμένος: Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια για να γυρίσουν οι στρατιωτικοί

Για το Σκοπιανό

Για το Ονοματολογικό και τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «υπάρχουν πολιτικές προυποθέσεις και πολιτική βούληση για συμφωνία. Ωστόσο,  θα πρέπει να καλυφθεί ακόμα αρκετός δρόμος. Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει τεθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο».

Και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία, ανέφερε: «θα επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση. Θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση».

Βαρύς ο… νταλκάς – Κοτζιάς σε Σέρβο ΥΠΕΞ: «Σπάσ’ τα όλα» (vid)

Για πιστοληπτική γραμμή

Για τα θέματα της οικονομίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: « τις τελευταίες μέρες που υπάρχει μείωση στη ροή των ειδήσεων έχουν γραφτεί και ψιθυριστεί. Ήδη αρκετοί από τους αξιωματούχους των θεσμών έχουν πει ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής γραμμής. Θα ερχόταν σε αντίθεση με τη συμφωνία του Εurogroup του 2017. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να δίνεται συνέχεια σε τέτοια σενάρια που έχουν απαντηθεί. Εμείς συνεχίζουμε τη συζήτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο και φιλοδοξούμε να έχουμε καταλήξει σε μεγάλο βαθμό».

Για το θέμα των Συντάξεων

«Στο αναπτυξιακό σχέδιο γίνεται λόγος για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από 2019 και μετά. Το κύριο που μας απασχολεί να καταλήξουμε σε συμφωνία για το συνολικό στρατηγικό σχέδιο. Δημοσιονομικά η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει».

Μείωση αφορολόγητου: Περικοπές που θα διαλύσουν τα νοικοκυριά

Για το ενδεχόμενο να ζητηθεί μείωση στο αφορολόγητο

«Δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο αίτημα από το ΔΝΤ. Όλοι θα κάνουν τις προβλέψεις τους. Δεν θα ζητηθεί κάτι τέτοιο. Έχουμε υπέρβαση των στόχων. Δεν προδιαγράφω , ούτε προεξοφλώ τη θέση κανενός, αλλά η εκτίμησή του είναι ότι ακόμα και να τεθεί δεν μπορεί να γίνει δεκτό».

Για 4η αξιολόγηση

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές. Μέχρι 21 Ιουνίου να έχουμε καταλήξει σε συμφνωνία για όρους μεταπρογραμματικής εποπτείας και προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. Δεν έχουμε σκοπό να καθυστερήσουμε και δεν θα  καθυστερήσουμε».

«Μονόδρομος η δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Για ΣτΕ και ΕΦΚΑ

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω φημολογίες, δημοσιεύματα που δεν ξέρω πως έρχονται στο φως. Δημιουργείται μια ανησυχία με δημοσιεύματα όταν δεν έχουμε φτάσει καν στις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ. Οι διασκέψεις συνεχίζονται. Την όποια απόφαση θα την επεξεργαστούμε θα δούμε το σκεπτικό της. Ο γενικός κορμός της μεταρρύθμισης δεν τίθεται εν αμφιβόλω».

Για πιθανή συνάντηση με Φώφη Γεννηματά

«Στην απαντητική επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός είπε καθαρά ότι είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν για τη Συνταγματική αναθεώρηση και σε διμερές επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα εστιάσουμε σε αναθεώρηση Συντάγματος. Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στις διαπραγματεύσεις για ολοκλήρωση προγράμματος».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις