Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία

4 μέρες γεμάτες ιταλική φινέτσα, 4 μέρες γιορτής των δύο πολιτισμών –της φιλίας τους, των ομοιοτήτων και των διαφορών τους. Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων θα δώσουν σε αυτό το τετραήμερο το… χρώμα που του αξίζει. Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18.30. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικοί φορείς […]

4 μέρες γεμάτες ιταλική φινέτσα, 4 μέρες γιορτής των δύο πολιτισμών –της φιλίας τους, των ομοιοτήτων και των διαφορών τους. Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων θα δώσουν σε αυτό το τετραήμερο το… χρώμα που του αξίζει.

Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18.30.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικοί φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης, η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, η Ιταλική Σχολή Αθηνών, το Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ, κ.α.

Η ταινία που γράφει ιστορία – «Εξαφάνισε» τον Τιτανικό!

Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν με ομιλίες τους πανεπιστημιακοί καθηγητές και προσωπικότητες από το χώρο του βιβλίου, της μουσικής, των τεχνών, του κινηματογράφου και της γαστρονομίας. Ανάμεσά τους, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο πιανίστας Riccardo Vaglini, το ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα Grikanta οι εικαστικοί Giovanni Albino, Giuseppe Palumbo, Γιώργος Μπότσος, Στέφανος Σάμιος, Ηλίας Πούλος, η ηθοποιός Lianca Pandolfini, οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Σαββιδάκης.

Μαθήματα οινογνωσίας και γεύσης θα προσφέρουν o Sommelier Carlo Attisano και οι σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, Flavio De Maio και Stefano Callegari.

Την επίδειξη μόδας έχει επιμεληθεί ο art director Αντώνης Σπάθας, ενώ τα ρούχα των νέων Ελλήνων και Ιταλών σχεδιαστών φορούν τα μοντέλα της Cristi Academy.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις