Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αφαιρέστε το κερί από κάθε επιφάνεια
PLUS

Αφαιρέστε το κερί από κάθε επιφάνεια

  Δείτε τι πρέπει να κάνετε, εάν έχει πέσει κερί είτε πάνω στα ρούχα σας είτε σε κάποιο αντικείμενο μέσα στο σπίτι. Ύφασμα Αν έπεσε κερί πάνω στο αγαπημένο σας ρούχο τότε κάντε το εξής: Εφόσον το κερί έχει κρυώσει, βάλτε από πάνω λευκό χαρτί ή λαδόκολλα και περάστε από πάνω το σίδερο αρκετές φορές. […]

 

Δείτε τι πρέπει να κάνετε, εάν έχει πέσει κερί είτε πάνω στα ρούχα σας είτε σε κάποιο αντικείμενο μέσα στο σπίτι.

Ύφασμα

Αν έπεσε κερί πάνω στο αγαπημένο σας ρούχο τότε κάντε το εξής: Εφόσον το κερί έχει κρυώσει, βάλτε από πάνω λευκό χαρτί ή λαδόκολλα και περάστε από πάνω το σίδερο αρκετές φορές. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά.

Μην ξεχνάτε πως για να αφαιρεθεί ο λεκές από κερί από τις περισσότερες επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να είναι κρύος. Άρα πριν κάνετε το οτιδήποτε βάλτε πάνω στην επιφάνεια που λερώθηκε ένα παγάκι.

Βγάλτε μόνοι σας τις μικρογρατζουνιές από το αυτοκίνητό σας

Ξύλινο έπιπλο

Χρησιμοποιήστε αρχικά έναν πλαστικό χάρακα για να διώξετε τη μεγαλύτερη ποσότητα κεριού. Αν παρατηρήσετε μια μικρή αλλοίωση στο χρώμα βάλτε σε ένα μαλακό πανάκι λίγη λευκή οδοντόκρεμα και περάστε από πάνω.

Χαλί

Βάλτε ένα πανάκι πάνω στο χαλί και στη συνέχεια περάστε με ένα σίδερο. Αν τυχόν μείνουν υπολείμματα χρησιμοποιήστε λίγο οινόπνευμα για να τα απομακρύνετε. Ρίξτε λίγο οινόπνευμα αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα.

Δέρμα

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το κερί με ένα πιστολάκι μαλλιών. Φροντίστε να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση για να μην χαλάσει το δέρμα από την υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια σκουπίστε με μωρομάντηλα μέχρι να φύγει ο λεκές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις