Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο – Τρομάζει το τουρκικό θράσος
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο – Τρομάζει το τουρκικό θράσος

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στις 10:28 το βράδυ στη νήσο Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο, πιθανότατα της ακτοφυλακής, πραγματοποίησε χαμηλή πτήση σε απόσταση 100-200 μέτρων. H ελληνική φρουρά που απάντησε με βολές στον αέρα. Η φρουρά έριξε τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο. Μάλιστα το μήνυμα που έστειλαν οι […]

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στις 10:28 το βράδυ στη νήσο Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο, πιθανότατα της ακτοφυλακής, πραγματοποίησε χαμηλή πτήση σε απόσταση 100-200 μέτρων.

H ελληνική φρουρά που απάντησε με βολές στον αέρα.

Η φρουρά έριξε τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο.

Μάλιστα το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες στρατιώτες προς το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου ήταν σαφές, αλλά χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος κατάρριψης.

Πριν τα προειδοποιητικά πυρά ο αρχιφύλακας στο φυλάκιο στη Ρω ενημέρωσε, ως όφειλε, και αφού πήρε το πράσινο φως έριξε προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μάλιστα την κίνηση του ελικοπτέρου κατέγραψε και το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά.

Επικίνδυνο επεισόδιο στο Αιγαίο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει το περιστατικό κοντά στη Ρω. Μάλιστα πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως το ελικόπτερο δεν έφτασε πάνω από τη νήσο Ρω, αλλά πετούσε σε χαμηλό ύψος κοντά στη νήσο.

Ωστόσο η γρήγορη και δυναμική αντίδραση των ανδρών της ελληνικής φρουράς έβαλε τέλος στο περιστατικό.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το επεισόδιο χαρακτηρίζεται θερμό, ενώ στο Πεντάγωνο βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό οι Τούρκοι με το ελικόπτερο να θέλησαν να τσεκάρουν τον χρόνο και το είδος της ελληνικής αντίδρασης.

Ωστόσο η αποκάλυψη ότι το ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση σε ύψος 100-200 μέτρων πάνω από τη Ρω δείχνει ότι η Άγκυρα τσεκάρει τα αντανακλαστικά και το είδος της αντίδρασης της ελληνικής φρουράς.

Όπως αναφέρει το OnAlert μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση, καθώς υπήρξαν και άλλες πτήσεις κοντά στην Ρω τα προηγούμενα 24ωρα, πτήσεις οι οποίες ίσως αποτελούσαν τον προπομπό της χθεσινοβραδυνής ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις