Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Η Ουγγαρία είναι πορτοκαλί”
ΚΟΣΜΟΣ

“Η Ουγγαρία είναι πορτοκαλί”

Για «ιστορική νίκη» της παράταξής του Fidesz στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Νικήσαμε», είπε ο εθνικιστής Όρμπαν στο πλήθος των οπαδών. «Η Ουγγαρία κατέκτησε μια μεγάλη, ιστορική νίκη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «η υψηλή συμμετοχή δεν αφήνει καμία αμφιβολία», ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους. «Αγαπητοί φίλοι, αφήνουμε μια μεγάλη […]

Για «ιστορική νίκη» της παράταξής του Fidesz στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Νικήσαμε», είπε ο εθνικιστής Όρμπαν στο πλήθος των οπαδών.

«Η Ουγγαρία κατέκτησε μια μεγάλη, ιστορική νίκη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «η υψηλή συμμετοχή δεν αφήνει καμία αμφιβολία», ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους.

«Αγαπητοί φίλοι, αφήνουμε μια μεγάλη μάχη πίσω μας, εξασφαλίσαμε μια ιστορική νίκη, έχουμε μια ευκαιρία, δημιουργήσαμε μια ευκαιρία να υπερασπίσουμε την Ουγγαρία», δήλωσε ο δεξιός εθνικιστής πολιτικός.

Το Fidesz πήρε καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές και θα καταλάβει 133 έδρες επί συνόλου 199 στο κοινοβούλιο της χώρας κατά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με το 85% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Η συμμετοχή έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ (69,26%, +7%) με ορισμένα εκλογικά τμήματα να παραμένουν ανοικτά τρεις ώρες μετά το πέρας του τυπικού χρονοδιαγράμματος της ψηφοφορίας.

Πολύ επικίνδυνη η εξέλιξη, λέει για τη Συρία ο Λαβρόφ

«Μεγάλη και καθαρή νίκη του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία: η ανατροπή των αξιών και η μαζική μετανάστευση που προωθεί η Ε.Ε απορρίφθηκαν εκ νέου», πανηγύρισε μέσω Twitter η Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.

«Η χώρα είναι πορτοκαλί», το χρώμα του Φιντές, ανέφερε στην πρώτη του σελίδα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το Index.hu, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν βιάστηκαν να συγχαρούν τον 54χρονο Όρμπαν, ο εθνικιστικός λόγος του οποίου κατά «της μεταναστευτικής εισβολής», της πολυπολιτισμικότητας και της φερόμενης παρέμβασης «των Βρυξελλών» αποτελούν «πονοκέφαλο» για κάποια κράτη μέλη της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις