Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι κρύβεται από πίσω από την πρωινή ζαλάδα
ΥΓΕΙΑ

Τι κρύβεται από πίσω από την πρωινή ζαλάδα

Συνήθως οι περισσότεροι δεν δίνουμε σημασία σε έναν πονοκέφαλο ή σε μία ζαλάδα αφού πιστεύουμε πως είναι λόγω κούρασης και θα περάσει. Αν ο πονοκέφαλος που έχετε είναι συχνός και συμβαίνει συνήθως όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι σας, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Neurology, μπορεί να είναι ένα σημάδι ορθοστατικής υπότασης. Πρόκειται για μείωση της […]

76cafc572a37bf4b9c6219c95f7779e4_XL

Συνήθως οι περισσότεροι δεν δίνουμε σημασία σε έναν πονοκέφαλο ή σε μία ζαλάδα αφού πιστεύουμε πως είναι λόγω κούρασης και θα περάσει.

Αν ο πονοκέφαλος που έχετε είναι συχνός και συμβαίνει συνήθως όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι σας, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Neurology, μπορεί να είναι ένα σημάδι ορθοστατικής υπότασης.

Πρόκειται για μείωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε λιποθυμικό επεισόδιο.

Μία ομάδα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη των ΗΠΑ εξέτασε τα αρχεία 165 ανθρώπων που είχαν κάνει σημαντικές εξετάσεις του νευρικού τους συστήματος, για να δουν οι γιατροί αν το αυτόνομο νευρικό τους σύστημα λειτουργούσε κανονικά.

Το 54% των ανθρώπων με καθυστερημένη ΟΥ ανέπτυξε σε λίγα χρόνια πλήρη Ορθοστατική υπόταση.

Το ποσοστό θανάτου μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν 29% για τα άτομα με καθυστερημένη ορθοστατική υπόταση  και 64% για τα άτομα με ορθοστατική υπόταση.

Μία ζαλάδα βέβαια μπορεί να οφείλετε σε αφυδάτωση που οργανισμού ή σε αφαγία. Όπως και να έχει πάντως θα πρέπει να επισκεφθείτε ειδικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις