Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Χτύπημα” στο Μύνστερ – Ποιος ήταν ο δράστης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χτύπημα” στο Μύνστερ – Ποιος ήταν ο δράστης

Με ψυχολογικά προβλήματα και επαφές με ακροδεξιούς κύκλους ήταν ο 48χρονος που σκόρπισε τον πανικό στο Μύνστερ της Γερμανίας, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 20, πριν αυτοκτονήσει. Mια γυναίκα 51 ετών και ένας άνδρας 65 είναι τα θύματα. Η αστυνομία κάνει έρευνες για να εξακριβώσει τα κίνητρα του Γερμανού, που οδήγησε ένα βαν πάνω […]

Με ψυχολογικά προβλήματα και επαφές με ακροδεξιούς κύκλους ήταν ο 48χρονος που σκόρπισε τον πανικό στο Μύνστερ της Γερμανίας, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 20, πριν αυτοκτονήσει.

Mια γυναίκα 51 ετών και ένας άνδρας 65 είναι τα θύματα.

Η αστυνομία κάνει έρευνες για να εξακριβώσει τα κίνητρα του Γερμανού, που οδήγησε ένα βαν πάνω σε κόσμο, το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, στο πολυσύχναστο κέντρο της γερμανικής πόλης.

Από τα πρώτα στοιχεία πάντως, δεν φαίνεται να πρόκειται για συμβάν που σχετίζεται με ισλαμιστική τρομοκρατία.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους μία 51χρονη και ένας 65χρονος, όταν ο δράστης έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ανθρώπους που κάθονταν έξω από εστιατόριο.

Τα θύματα εργάζονταν εκεί. Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν, οι 10 από αυτούς σοβαρά. Στη συνέχεια, ο 48χρονος αυτοκτόνησε με όπλο.

Βαν έπεσε στο πλήθος – Νεκροί και τραυματίες

Βρέθηκε καλάσνικοφ στο σπίτι του

Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου, όπου βρήκε ένα τουφέκι εφόδου ΑΚ-47 (καλάσνικοφ), σύμφωνα με την Bild, το οποίο όμως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε πιστόλι για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο 48χρονος Γενς Ρ., αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε επαφές με ακροδεξιούς κύκλους και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Είχε ήδη κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας και πρόσφατα είχε αναφερθεί στην πρόθεσή του να τερματίσει τη ζωή του με θεαματικό τρόπο, σύμφωνα με γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Κατά την εφημερίδα Westfälische Nachrichten, ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε διαπράξει μικροαδικήματα, αλλά και διότι φέρεται να είχε διακινήσει ναρκωτικά. Εργαζόταν σε εταιρεία βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά αντιμετώπιζε επαγγελματικές δυσκολίες.

Αν και αρχικά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν πιθανούς συνεργούς του 48χρονου να βγαίνουν από το αυτοκίνητο πριν από την τραγωδία, δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο που να στηρίζει αυτή τη θεωρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις