Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακελειό – “Υστερικές” επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό – “Υστερικές” επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ

Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ντούμα της Συρίας, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακο κοντά στη Δαμασκό. Οι αεροπορικές επιθέσεις, τις οποίες ο διευθυντής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, περιέγραψε ως «υστερικές», εξαπολύθηκαν κατά κύματα. Οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ξεκινούσαν χερσαία επιχείρηση για την ανακατάληψη του […]

Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ντούμα της Συρίας, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακο κοντά στη Δαμασκό.

Οι αεροπορικές επιθέσεις, τις οποίες ο διευθυντής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, περιέγραψε ως «υστερικές», εξαπολύθηκαν κατά κύματα.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ξεκινούσαν χερσαία επιχείρηση για την ανακατάληψη του προπυργίου των ισλαμιστών ανταρτών της Τζαϊς αλ Ισλάμ στο νοτιοδυτικό και ανατολικό τμήμα της Ντούμα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση επίλεκτες δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς προωθούνται στην πόλη, ένα 24ωρο μετά την αναστολή της εκκένωσης από αμάχους και αντάρτες.

Η φρίκη του πολέμου: Παιδιά κοιτούν τα κομμένα πόδια τους και κλαίνε – Εντελώς μόνα

Η Τζαϊς αλ Ισλάμ χαρακτήρισε «μακελειό» τις επιθέσεις, ενώ ιατρικές πηγές του τοπικού νοσοκομείου δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το προσωπικό εκεί είναι σε κατάσταση πανικού κι ότι οι σοροί των θυμάτων που μεταφέρονται «δεν μπορούν να αναγνωριστούν».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός ανακατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Γούτα με χερσαίες επιθέσεις και συμφωνίες για την απομάκρυνση ανταρτών και των οικογενειών τους, που επιτεύχθηκαν με ρωσική διαμεσολάβηση.

Ωστόσο, ενώ οι περισσότερες οργανώσεις ανταρτών αποδέχθηκαν τη μεταφορά των μαχητών τους και χιλιάδων αμάχων από τη Γούτα σε περιοχές της βόρειας Συρίας κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, η Τζαϊς αλ Ισλάμ αρνήθηκε.

Θεωρούσε ότι οι αντάρτες της και οι οικογένειές τους είναι ασφαλέστεροι μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων αμάχων, που παραμένουν ταμπουρωμένοι στη Ντούμα.

Μια ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη νίκη από το 2016 για τον Άσαντ, που λίγο έλειψε να ανατραπεί πριν από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις