Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η δίαιτα του φιδιού… σαρώνει – Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβει
ΥΓΕΙΑ

Η δίαιτα του φιδιού… σαρώνει – Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβει

Η δίαιτα του φιδιού (Snake Diet) είναι η νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Διαδίκτυο. Με δημιουργό τον προπονητή Cole Robinson, ορίζει να τρώει κανείς σαν… φίδι! Δηλαδή, ένα μεγάλο γεύμα μέσα στην ημέρα και… αυτό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο θεραπεύεται ο διαβήτης τύπου 2, ο έρπητας και οι φλεγμονές, ενώ γίνεται κανείς […]

Η δίαιτα του φιδιού (Snake Diet) είναι η νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Διαδίκτυο.

Με δημιουργό τον προπονητή Cole Robinson, ορίζει να τρώει κανείς σαν… φίδι! Δηλαδή, ένα μεγάλο γεύμα μέσα στην ημέρα και… αυτό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο θεραπεύεται ο διαβήτης τύπου 2, ο έρπητας και οι φλεγμονές, ενώ γίνεται κανείς πιο παραγωγικός.

Διαβάστε ακόμα

Ο κίνδυνος ενός λιπαρού γεύματος για την υγεία – Τι προκαλεί

Η εν λόγω δίαιτα αποτελείται από μια 48ωρη νηστεία με μηλόξυδο και «χυμό φυδιού» για να καθαρίσει το συκώτι σου από τις τοξίνες. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει ευέλικτη νηστεία και η τρίτη φάση επικεντρώνεται στη διατήρηση, όπου μαθαίνεις να ακούς το σώμα σου.

Ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα και, κυρίως, δεν είναι ασφαλής. Οι διατροφολόγοι δεν την συνιστούν ούτε καν για λίγο, καθώς είναι δύσκολο και ανθυγιεινό να την ακολουθήσει κάποιος. Αν και η απώλεια κιλών θα επιτευχθεί, καλό είναι να την αποφύγει κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις