Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα υπό έναν όρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα υπό έναν όρο

Δεν θα ενεργοποιηθεί κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης κατά των ελεύθερων επαγγελματιών που καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά των 168 ευρώ, σε περίπτωση που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Αυξημένες εισφορές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από… λάθη Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών , κατά τη […]


Δεν θα ενεργοποιηθεί κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης κατά των ελεύθερων επαγγελματιών που καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά των 168 ευρώ, σε περίπτωση που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Αυξημένες εισφορές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από… λάθη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών , κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο κ. Πετρόπουλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο του ΒΕΑ Παύλο Ραβάνη, σημείωσε ότι είναι ήδη σε ισχύ εγκύκλιος που προβλέπει ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εφόσον καταβάλλουν κάθε μήνα τα ελάχιστα ασφάλιστρα που τους αναλογούν.

Όσον αφορά τη διόρθωση των λανθασμένων εισφορών στα ειδοποιητήρια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, διευκρινίστηκε ότι αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις