Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρώτη φορά: Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικό drone!
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη φορά: Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικό drone!

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone στο Αιγαίο πέλαγος. Το περιστατικό συνέβη χτες (5/4) Μεγάλη Πέμπτη, όταν ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου. Διαβάστε ακόμα Νέες τουρκικές παραβιάσεις – Δύο εμπλοκές Σύμφωνα με το militaire. gr, ελληνικά F-16 αμέσως απογειώθηκαν από το Καστέλι και κατευθύνθηκαν στην περιοχή που […]

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone στο Αιγαίο πέλαγος.

Το περιστατικό συνέβη χτες (5/4) Μεγάλη Πέμπτη, όταν ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμα

Νέες τουρκικές παραβιάσεις – Δύο εμπλοκές

Σύμφωνα με το militaire. gr, ελληνικά F-16 αμέσως απογειώθηκαν από το Καστέλι και κατευθύνθηκαν στην περιοχή που πετούσε το UAV ANKA ώστε να το εντοπίσουν.

Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό.

Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Το UAV ANKA είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις