Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι μακαρονάδες… δικαιώνονται!
ΥΓΕΙΑ

Οι μακαρονάδες… δικαιώνονται!

Πρόσφατη καναδική επιστημονική επισκόπηση «δικαιώνει» τους λάτρεις των ζυμαρικών. Με τα ζυμαρικά να έχουν αποκτήσει τη φήμη του «εχθρού» της απώλειας βάρους και του «σύμμαχου» του πάχους, μια νέα ανάλυση φέρνει τα πάνω… κάτω. «Οι αναλύσεις υπέδειξαν μάλιστα μια μικρή απώλεια βάρους χάρη στην κατανάλωση ζυμαρικών», ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ John Sievenpiper. Διαβάστε ακόμα Ο […]

Πρόσφατη καναδική επιστημονική επισκόπηση «δικαιώνει» τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Με τα ζυμαρικά να έχουν αποκτήσει τη φήμη του «εχθρού» της απώλειας βάρους και του «σύμμαχου» του πάχους, μια νέα ανάλυση φέρνει τα πάνω… κάτω. «Οι αναλύσεις υπέδειξαν μάλιστα μια μικρή απώλεια βάρους χάρη στην κατανάλωση ζυμαρικών», ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ John Sievenpiper.

Διαβάστε ακόμα

Ο κίνδυνος ενός λιπαρού γεύματος για την υγεία – Τι προκαλεί

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε αντίθεση με τους περισσότερους λευκούς (επεξεργασμένους) υδατάνθρακες, όπως είναι το ψωμί και τα κρακεράκια, οι οποίοι διασπώνται και περνούν γρήγορα στο αίμα, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλούν ήπια μόνο άνοδο στο ζάχαρο του αίματος.

Οι συμμετέχοντας ήταν 2.500 άτομα και κατανάλωναν κατά μέσο όρο 3,3 μερίδες ζυμαρικών την εβδομάδα. «Οι αναλύσεις μας έδειξαν ότι τα ζυμαρικά δεν συμβάλλουν ούτε στην αύξηση του βάρους ούτε στην αύξηση του ποσοστού λίπους στο σώμα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις