Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Επιστολή ΕΠΟ σε FIFA: Τα 5 «σημεία» για αποφυγή του Grexit
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιστολή ΕΠΟ σε FIFA: Τα 5 «σημεία» για αποφυγή του Grexit

Επιστολή στη FIFA έστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), προκειμένου να μην υπάρξει Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος να αποφύγει η Ελλάδα το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit το οποίο πρότεινε ο αξιωματούχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Διαβάστε ακόμα Τα σημεία – κλειδιά της ΕΠΟ για αποφυγή του Grexit Για αυτό η […]

Επιστολή στη FIFA έστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), προκειμένου να μην υπάρξει Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στόχος να αποφύγει η Ελλάδα το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit το οποίο πρότεινε ο αξιωματούχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Διαβάστε ακόμα

Τα σημεία – κλειδιά της ΕΠΟ για αποφυγή του Grexit

Για αυτό η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στη FIFA μέσω της οποίας εξηγώντας τις θέσεις της.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το politik. gr, τα σημεία στα οποία εστίασαν τα στελέχη της ΕΠΟ είναι τα εξής:

-Η ΕΠΟ θα αναλάβει να περάσει μία δέσμη μέτρων προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ενώ θα συστήσει επιτροπή που θα συνεδριάζει στις αρχές της εβδομάδας και η οποία θα παραπέμπει στα πειθαρχικά όργανα όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα Social Media.

-Θα προσπαθήσει να μικρύνει τις μεγάλες χρονικές αποστάσεις που μεσολαβούν από τις εκδικάσεις των υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα μέχρι τις αποφάσεις, ενώ θα υπάρχει παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.

-Θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Superleague και θα συστήσει επιτροπή παρακολούθησης της λίγκας που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμα

Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι ζητά η FIFA

-Η ΕΠΟ υπενθυμίζει επίσης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ότι την τρέχουσα περίοδο επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές, από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών στις μεγάλες ομάδες.

-Σημείωση προς τη FIFA πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία με την ΕΠΟ να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις