Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Η Μαρία Φαραντούρη στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μαρία Φαραντούρη στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου

Ο Επιτάφιος, το λογοτεχνικό ρέκβιεμ του Γιάννη Ρίτσου με τη στιβαρή γραφή και το αλύγιστο πνεύμα, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαρία Φαραντούρη και τον διακεκριμένο βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσο Αποστόλου στο ΚΠΙΣΝ, σήμερα  Μ. Τετάρτη στις 20:30. Την πλαισιώνουν τρεις σπουδαίοι σολίστ, ο Αχιλλέας Γουάστωρ […]

Ο Επιτάφιος, το λογοτεχνικό ρέκβιεμ του Γιάννη Ρίτσου με τη στιβαρή γραφή και το αλύγιστο πνεύμα, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαρία Φαραντούρη και τον διακεκριμένο βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσο Αποστόλου στο ΚΠΙΣΝ, σήμερα  Μ. Τετάρτη στις 20:30.

Την πλαισιώνουν τρεις σπουδαίοι σολίστ, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο Ηρακλής Ζάκκα στο μπουζούκι και ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο τσέλο.

Ο Επιτάφιος γίνεται μια συνταρακτική εξομολόγηση, η οποία μέσα από την φωνή της Μαρίας Φαραντούρη και τη μουσική του Μ. Θεοδωράκη παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται μελωδία που αποχαιρετά νεκρούς και εμπνέει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται εξ ολοκλήρου το έργο Επιτάφιος, ενώ στο δεύτερο μέρος η Μαρία Φαραντούρη αποδίδει μελοποιημένη ποίηση μέσα από το πρίσμα σημαντικών Ελλήνων συνθετών.

Η επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου στο Ηρώδειο

Συντελεστές:

Tραγούδι: Μαρία Φαραντούρη & Τάσος Αποστόλου

Πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ

Μπουζούκι: Ηρακλής Ζάκκας

Τσέλο: Aλέξανδρος Μποτίνης

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις