Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο «χρυσός» οδηγός για να διαρκέσουν περισσότερο τα τρόφιμα
PLUS

Ο «χρυσός» οδηγός για να διαρκέσουν περισσότερο τα τρόφιμα

Η συντήρηση των τροφίμων είναι μια πολύ σημαντική και χρήσιμη διαδικασία. Εξοικονομούνται χρήματα, δεν αλλοιώνονται τα τρόφιμα και λαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι πως μπορούν να διατηρηθούν με ασφάλεια τα τρόφιμα. Κακή συνήθεια είναι να πετάγονται τρόφιμα στα σκουπίδια και να μην αξιοποιούνται σωστά. Για αυτό η οργάνωση είναι το «κεφάλι» της […]

Η συντήρηση των τροφίμων είναι μια πολύ σημαντική και χρήσιμη διαδικασία.

Εξοικονομούνται χρήματα, δεν αλλοιώνονται τα τρόφιμα και λαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι πως μπορούν να διατηρηθούν με ασφάλεια τα τρόφιμα.

Κακή συνήθεια είναι να πετάγονται τρόφιμα στα σκουπίδια και να μην αξιοποιούνται σωστά. Για αυτό η οργάνωση είναι το «κεφάλι» της συντήρησης των τροφίμων, σύμφωνα με το rd. com και το onmed. gr.

Διαβάστε ακόμα

Τέλειο αποτέλεσμα: «Έξυπνα» μυστικά για τα ψάρια

Πώς θα κάνεις, λοιπόν, τα τρόφιμα να διαρκέσουν περισσότερο;

Ελαιόλαδο

Αποθηκεύστε το σε μικρά μπουκάλια, ενώ αν παρατηρήσετε περίεργες μυρωδιές, είναι ένδειξη αλλοίωσης.

Φυστικοβούτυρο

Γυρίστε τη συσκευασία ανάποδα ώστε το λάδι που συνήθως συγκεντρώνεται κοντά στο καπάκι να ανακατευτεί με το κυρίως σώμα του προϊόντος και να γίνει πιο κρεμώδες.

Τυρί

Αφήστε το να αναπνεύσει και τυλίγετέ το με πορώδες υλικό, όπως είναι η λαδόκολλα και το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Διαβάστε ακόμα

Καθαρίστε κρεμμύδια και σκόρδα με μια κίνηση!

Βούτυρο

Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, όπου μπορεί να συντηρηθεί για περίπου ένα χρόνο, αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, ενώ το βούτυρο που δεν έχει ανοιχτεί, μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για περίπου τέσσερις μήνες.

Καστανή ζάχαρη

Αποθηκεύστε τη ζάχαρη σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο στο οποίο θα βάλετε κάποιο προϊόν με περισσότερη υγρασία, όπως μία φέτα ψωμί ή φέτες μήλου.

Μαγιονέζα

Τοποθετήστε την στην πόρτα του ψυγείου και μπορεί να καταναλωθεί εντός 2 – 3 μηνών μετά την αγορά της.

Αλεύρι

Το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι προτιμότερο να συντηρείται στο ψυγείο. Αν δεν χρησιμοποιείται συχνά, να αποθηκεύεται σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, όπου μπορεί να αντέξει από δύο έως και έξι μήνες.

Σιρόπι σφενδάμου

Μόλις ανοιχτεί, μπορεί να το συντηρηθεί στην κατάψυξη (για σπάνια χρήση) και στο ψυγείο για ένα περίπου χρόνο (για συχνή χρήση).

Διαβάστε ακόμα

Έτσι θα πετύχετε το τέλειο ρόδισμα στο κρέας!

Σάλτσα σόγιας

Η σάλτσα σόγιας δεν χρειάζεται ψυγείο, αν και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει τη γεύση της για μεγαλύτερο διάστημα. Στο ψυγείο μπορεί να αντέξει έως και δύο χρόνια.

Κόκκινα μπαχαρικά

Πάπρικα, πιπέρι cayenne και τσίλι σε σκόνη, θα παραμείνουν φρέσκα και θα διατηρήσουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους, το οποίο χάνουν γρήγορα αν εκτίθενται σε φως και θερμότητα.

Μέλι

Καλό είναι να μπαίνει το μέλι στο ψυγείο, γιατί θα κρυσταλλώσει. Πάντως, μπορεί να διαρκέσει για πάντα, ακόμη και αν έχει ανοιχτεί η συσκευασία, λόγω των ενζύμων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις