Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Για λύσεις “ανάσα” στους φορολογούμενους κάνει λόγο ο Πιτσιλής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για λύσεις “ανάσα” στους φορολογούμενους κάνει λόγο ο Πιτσιλής

Για λύσεις που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο έκανε λόγο ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, απαντώντας σε σύσταση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Η προσπάθεια σας», είπε ο κ. Βούτσης, «κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπόψη σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι […]

Για λύσεις που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο έκανε λόγο ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, απαντώντας σε σύσταση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Η προσπάθεια σας», είπε ο κ. Βούτσης, «κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπόψη σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, διότι είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να δώσει φόρους ή εισφορές, πόσο μάλλον αν έχει και άλλα χρέη στο Δημόσιο».

Αδιανόητη δήλωση Γάκη για τις κατασχέσεις (vid)

Απαντώντας ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Επεξεργαζόμαστε λύσεις και για αυτούς αυτή την περίοδο, για το πώς δηλαδή θα βρούμε έναν τρόπο οι συμπολίτες μας να μπορέσουν σιγά σιγά να ανταποκριθούν, να συμμορφωθούν. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις στις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμά τους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για αυτά, οι οποίες όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα. .».

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι σε επόμενη φάση θα δει το υπουργείο Οικονομικών το αίτημα για αύξηση των δόσεων όσον αφορά στα χρέη των φυσικών προσώπων.

Ο κ. Πιτσιλής παρέδωσε τον πρώτο απολογισμό της ΑΑΔΕ, που αφορά στο 2017, στον κ. Βούτση.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Προΐστασθε μιας ευαίσθητης και νευραλγικής Αρχής, που έχει τις δημόσιες συνέπειες της λειτουργίας της και οπωσδήποτε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είμαι σίγουρος, ότι το έργο σας, οι προσπάθειες που κάνετε είναι γεμάτες με ευαισθησία για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μείζον θέμα των Δημοσίων Εσόδων.

Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση οδηγεί σε ασφυξία την πραγματική οικονομία»

Από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε τι, το γνωρίζετε, με τις συζητήσεις που θα γίνουν και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση και από εσάς, έτσι ώστε να υπάρξει, ο έλεγχος, αλλά και η βοήθεια, η αλληλεγγύη σε μια προσπάθεια που αφορά όλους μας.»

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ από την πλευρά του υπογράμμισε: «Είναι ένας απολογισμός ενός έργου το οποίο συντελέστηκε το 2017 με πάρα πολλές δυσκολίες. Ο βασικός στόχος των εσόδων επετεύχθη, όπως θα δείτε, υπερκεράστηκε κιόλας.

Είχαμε πολλές επιτυχίες σε επιμέρους τομείς, υπήρξαν όμως και τομείς που θα θέλαμε να πάμε καλύτερα. Πάντα θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα, πάντα θέλουμε η προηγούμενη χρονιά να είναι αφετηρία για μία καλύτερη χρονιά. Και σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε και λύσεις για όλους αυτούς που υποφέρουν από την παρατεταμένη κρίση και να τους βοηθήσουμε να περάσουν στο επόμενο βήμα και να επιτύχουμε σιγά σιγά όλοι μαζί την ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα μας.

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνουμε το καλύτερο, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, προς όφελος του πολίτη, του Κράτους, της χώρας μας, και τα αποτελέσματα του 2017 μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορούμε να το καταφέρουμε”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις