Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στην… αντεπίθεση η Κίνα: «Χαράτσι» σε δεκάδες προϊόντα!
ΚΟΣΜΟΣ

Στην… αντεπίθεση η Κίνα: «Χαράτσι» σε δεκάδες προϊόντα!

Στην… αντεπίθεση περνά η Κίνα, επιβάλλοντας δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ. Δίχως να αφήνει «αναπάντητη» την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να επιβάλλει επιπλέον δασμούς 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών είναι τα αυτοκίνητα, η σόγια, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού. Δασμοί αναμένεται να επιβληθούν, επίσης, σε προϊόντα όπως το ουίσκι, τα […]

Στην… αντεπίθεση περνά η Κίνα, επιβάλλοντας δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ.

Δίχως να αφήνει «αναπάντητη» την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να επιβάλλει επιπλέον δασμούς 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα.

Μεταξύ αυτών είναι τα αυτοκίνητα, η σόγια, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού. Δασμοί αναμένεται να επιβληθούν, επίσης, σε προϊόντα όπως το ουίσκι, τα πούρα και ο καπνός, κάποια είδη βοδινού, λιπαντικά, προπάνιο και άλλα πλαστικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμα

«Καμπανάκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους S-400

Ακόμη, στους νέους δασμούς θα υπόκεινται ο αμερικανικός χυμός πορτοκαλιού, το βαμβάκι, κάποια είδη σίτου, καθώς και τα μικρά φορτηγά, κάποια οχήματα τύπου SUV και ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) το υπουργείο Οικονομικών της ασιατικής χώρας. Σύμφωνα με άλλη ενημέρωση του υπουργείου Εμπορίου, εξάλλου, η αξία των προϊόντων αυτών ανήλθε το 2017 στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο για το πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο, θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιβληθούν οι αντίστοιχοι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις