Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέο «επεισόδιο» στο Αιγαίο με τουρκικό σκάφος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «επεισόδιο» στο Αιγαίο με τουρκικό σκάφος

Νέο «επεισόδιο» σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό 611. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το potischios. gr, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (4/4), το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα […]

Νέο «επεισόδιο» σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό 611.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το potischios. gr, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (4/4), το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα.

Διαβάστε ακόμα

Τουρκικό πλοίo μια… ανάσα από νησί στο Αιγαίο – Πετούν και drones!

Αμέσως ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρισκόταν στην περιοχή. Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρισκόταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος ήταν σε τουρκικά ύδατα.

Για αυτό φαίνεται ότι προσπάθησε να το εμβολίσει. Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις