Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικό πλοίo μια… ανάσα από νησί στο Αιγαίο – Πετούν και drones!
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικό πλοίo μια… ανάσα από νησί στο Αιγαίο – Πετούν και drones!

Τουρκικό πλοίο έφτασε μια… ανάσα από λιμάνι νησιού στο Αιγαίο πέλαγος, την ώρα που πετούν και drones! Με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται, το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» προσέγγισε σε πολύ μικρή απόσταση το λιμάνι της Καλύμνου. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/3). Το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει κοντά στη νησίδα «Νερά», στην συνέχεια […]

Τουρκικό πλοίο έφτασε μια… ανάσα από λιμάνι νησιού στο Αιγαίο πέλαγος, την ώρα που πετούν και drones!

Με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται, το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» προσέγγισε σε πολύ μικρή απόσταση το λιμάνι της Καλύμνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/3). Το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει κοντά στη νησίδα «Νερά», στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι.

Διαβάστε ακόμα

Τουρκική πρόκληση με F-16 στο Αιγαίο

Αυτόπτες μάρτυρες οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζονταν, λίγο πριν τις  23:00 το βράδυ. Παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Να σημειωθεί πως καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνικών αρχών.

Το πλοίο ήταν το TCG Kuşadası (P-1215) του τουρκικού Ναυτικού εκτοπίσματος 400 τόνων, πρόκειται για περιπολικό σκάφος κλάσης Tuzla.

Επιπλέον, στρατιωτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα Ίμια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις