Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία

Η ΑΔΕΔΥ σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία,για την Τετάρτη, 16 Μαϊου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας, η κινητοποίηση είναι ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση και θα πραγματοποιηθεί με στόχο: – Τη στήριξη της παράστασης διαμαρτυρίας […]

Η ΑΔΕΔΥ σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία,για την Τετάρτη, 16 Μαϊου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας, η κινητοποίηση είναι ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση και θα πραγματοποιηθεί με στόχο:

– Τη στήριξη της παράστασης διαμαρτυρίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά στις 3 του Απρίλη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οργάνωση νέας κινητοποίησης σε χρόνο που θα συναποφασίσουν οι Ομοσπονδίες.

– Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και τον συντονισμό δράσης από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ελαστική εργασία.

Δείτε ακόμα:

Προειδοποίηση από το Χαμόγελο του Παιδιού, εν όψει Πάσχα

Τα κυριότερα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι τα εξής:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να ζουν με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  1. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
  1. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
  1. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση.
  1. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις