Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατέβασε ρολά το θρυλικό «Sweet Home» των «Καλοκαιρινών διακοπών»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέβασε ρολά το θρυλικό «Sweet Home» των «Καλοκαιρινών διακοπών»

Τίτλοι τέλους και για ένα ακόμη εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, των νοτίων προαστίων συγκεκριμένα. Ο «Πράπας», γνωστός και ως «Sweet Home», δεν υπάρχει πια. Το θρυλικό κατάστημα επί της Λ. Ποσειδώνος 58, απέναντι από την Εδέμ, κατέβασε ρολά. «Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό», γράφει το σημείωμα έξω από το εμβληματικό κατάστημα, που λειτουργούσε από το 1963. […]

Τίτλοι τέλους και για ένα ακόμη εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, των νοτίων προαστίων συγκεκριμένα.

Ο «Πράπας», γνωστός και ως «Sweet Home», δεν υπάρχει πια.

Το θρυλικό κατάστημα επί της Λ. Ποσειδώνος 58, απέναντι από την Εδέμ, κατέβασε ρολά.

«Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό», γράφει το σημείωμα έξω από το εμβληματικό κατάστημα, που λειτουργούσε από το 1963.

Το μεγάλο πλήγμα για τον «Πράπα», ήταν η λειτουργία του τραμ που περνούσε από την πλαϊνή είσοδο του ζαχαροπλαστείου και η κατασκευή του ήταν υπερυψωμένη, με αποτέλεσμα το κατάστημα να γίνει από ισόγειο υπόγειο και να χάσει σε μεγάλο βαθμό τη θέα του για όσους προτιμούσαν εκείνη την πλευρά του, όπως ο Γ. Κατσαρός.

Ο «Πράπας» φημιζόταν για τα γλυκά του, τα περίφημα πασχαλινά κουλουράκια του, το εκμέκ, το θρυλικό προφιτερόλ, το μιλφέιγ και το χειροποίητο παγωτό του, ήταν στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών, αλλά και ναυάρχων και Παλαιοφαληριωτών. Στέκι του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού αλλά και του κανονιέρη των γηπέδων Θωμά Μαύρου.

Μορφή του μαγαζιού η κ.Τζούλια, η όμορφη σύζυγος του Πράπα, που όταν ήταν εκεί ήταν έλαμπε στην κυριολεξία. Ο σύζυγός της που έδωσε το επίθετό του στο ζαχαροπλαστείο ήταν απόγονος οικογένειας ζαχαροπλαστών.

Ο πατέρας του είχε ανοίξει το 1952 το πρώτο του μαγαζί στην περιοχή της Ομονοίας, επίσης καλλιτεχνικό στέκι, με πρώτο τον Μάνο Χατζιδάκι.

Με την ίδια επωνυμία «Πράπας» μεταφέρθηκε στα νότια προάστια, επί της οδού Λ. Ποδειδώνος, με θέα τη θάλασσα, το 1963.

Το «Πράπας Sweet Home» αναφερόταν και στο τραγούδι «Καλοκαιρινές διακοπές» του Νίκου Καρβέλα: «…Με κάτι άλλες παρέες είχαμε διαφορές, και στον Απόλλωνα απ’ έξω πέφτανε καρπαζιές, μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά…».

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πια…

Δείτε ακόμη:

«Τα νέα μέτρα που θα γονατίσουν τους Έλληνες, πιθανόν να φέρουν πρόωρες εκλογές»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις