Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα jeans
PLUS

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα jeans

  Σίγουρα όλοι μας έχουμε από ένα αγαπημένο jean, το οποίο θα μπει στο πλυντήριο τελευταίο από όλα τα ρούχα  και με το ζόρι. Είτε για να μην το χαλάσουμε ή γιατί μπορεί να το χρειαστούμε και την επόμενη μέρα! Ακολουθούν κάποιες συμβουλές με τρόπους για να προστατεύουμε τα αγαπημένα μας Jeans και να είμαστε […]

 

Σίγουρα όλοι μας έχουμε από ένα αγαπημένο jean, το οποίο θα μπει στο πλυντήριο τελευταίο από όλα τα ρούχα  και με το ζόρι. Είτε για να μην το χαλάσουμε ή γιατί μπορεί να το χρειαστούμε και την επόμενη μέρα!

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές με τρόπους για να προστατεύουμε τα αγαπημένα μας Jeans και να είμαστε σίγουροι ότι δεν αλλοιωθούν.

Τα καινούργια jeans δεν χρειάζονται πλύσιμο

Κάθε καινούργιο είναι ήδη πλυμένο κατά τη διαδικασία που αποκτούσε τη γραμμή και την εφαρμογή του (regular, fit, slim fit κτλ). Ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που έχεις κάποιο παντελόνι από ανεπεξέργαστο denim, τότε, αν θες να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου, θα πρέπει πρώτα να το φορέσεις αρκετά ώστε να προσαρμοστεί στο περίγραμμα του σώματος σου και έπειτα να το βάλεις για πλύσιμο.

Βάλτε αυτό στο πλυντήριο και θα δείτε… θαύματα!

Οι συχνές πλύσεις καταστρέφουν το jean

Θα έχεις ακούσει ότι καλό είναι πλένεις το jean σου μετά από κάθε φορά που το έχεις χρησιμοποιήσει. Ο λόγος είναι ότι, μετά τη πλύση γίνεται πιο στενό και δεν χάνει την εφαρμογή του.

Πλέον όμως τα jean είναι ελαστικά και κρατάνε τη γραμμή τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνεις με συχνές πλύσεις είναι να καταστρέφεις το ύφασμα, καθώς όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικές ουσίες που αλλοιώνουν το χρώμα του.

Έχε στο μυαλό σου ότι κάθε 4 με 5 (το λιγότερο) φορές που το φοράς, καλό είναι να το βάζεις στον κάδο των απλύτων.

Μόνο κρύο νερό

Η ιδανική θερμοκρασία για το πλύσιμο των jeans είναι το κρύο νερό, ειδικά όταν στην ίδια πλύση βρίσκονται jeans σε διαφορετικές αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα είσαι βέβαιος ότι τα χρώματα του denim θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

Θέλουν τον αέρα τους

Αν θες να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο καιρό δεν τα φοράς, θα πρέπει να φροντίζεις να τα κρεμάς και να τα βγάζεις έξω ώστε να αερίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις