Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκική πρόκληση με F-16 στο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική πρόκληση με F-16 στο Αιγαίο

Ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από μικρό ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα. Το μαχητικό αεροσκάφος της γείτονος χώρας πέταξε περίπου 1.000 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι σήμερα (3/4) το πρωί. Το αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μπήκε στο FIR Aθηνών ώρα 10:55 και στις 10:56 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από το εν λόγω νησί. Πέταξε 3.200 πόδια πάνω από το […]

Ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από μικρό ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα.

Το μαχητικό αεροσκάφος της γείτονος χώρας πέταξε περίπου 1.000 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι σήμερα (3/4) το πρωί.

Το αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μπήκε στο FIR Aθηνών ώρα 10:55 και στις 10:56 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από το εν λόγω νησί. Πέταξε 3.200 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι και βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:10.

Διαβάστε ακόμα

Άρθρο – καταπέλτης στην Politico για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Να σημειωθεί πως οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν έχουν τέλος.

Χτες (2/4) Δευτέρα, συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, δύο F-4 που επίσης πετούσαν σε σχηματισμό και ένα CN-235) προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τα παραπάνω αεροσκάφη, ένα από τα ζεύγη των F-16 και το CN-235, προέβησαν σε δύο παραβιάσεις. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη, όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις